Revolta jucătorilor Barcelonei modifică regulamentul în campionatul Spaniei

Data actualizării: Data publicării:
Villarreal CF v FC Barcelona - La Liga
Foto: Guliver/GettyImages

Ultima greşeală de arbitraj comisă în defavoarea Barcelonei, căruia nu i s-a acordat un gol valabil pe terenul lui Betis după o fază la care mingea a depăşit linia porţii andaluzilor, a inflamat atmosfera în vestiarul catalanilor, scrie digisport.ro.

Villarreal CF v FC Barcelona - La Liga
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 14:45 - Arbitrajul video urmează să fie utilizat în campionatul Spaniei, La Liga, începând cu sezonul 2018-2019, după ce va primi acordul deplin din partea FIFA, a anunţat preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas.

Tebas a făcut acest anunţ după meciul pe care campioana en titre, FC Barcelona, l-a încheiat la egalitate pe terenul lui Betis Sevilla (1-1), în care catalanilor le-a fost refuzat un gol valabil.


 

Cotidianul catalan Sport susţine că jucătorii lui Luis Enrique sunt revoltaţi de problemele de arbitraj din acest sezon şi, mai ales, de atitudinea propriilor conducători, care le-au interzis să se mai plângă în presă în legătură cu acest subiect.

Şi antrenorul Luis Enrique i-a recomandat săptămâna trecută celui mai vehement dintre jucătorii Barcei, Gerard Pique, să nu mai critice arbitrii, care „trebuie ajutaţi”.

Pique a comentat în dese rânduri arbitrajele defavorabile echipei sale, iar după meciul de la Villarreal (1-1 pe 9 ianuarie) a strigat către preşedintele Ligii Profesioniste din Spania, Javier Tebas, aflat în tribună: „Ai văzut arbitrajul? Da, tu, ai văzut?”.

Problemele din Spania l-au contrariat şi pe şeful arbitrilor de la FIFA, Pierluigi Collina, care i-a cerut explicaţii chiar preşedintelui Federaţiei din Spania, Angel Maria Villar.

Potrivit Sport, Barcelona a pierdut şase puncte în acest campionat din cauza erorilor „cavalerilor fluierului”. A cedat şapte puncte în urma erorilor: unul pe terenul Celtei Vigo şi câte două cu Malaga, pe teren propriu, la Villarreal şi pe terenul lui Betis, şi a beneficiat de un singur punct în urma greşelilor arbitrilor, în fieful lui Real Sociedad.

VEDEȚI AICI GOLUL ANULAT AL BARCELONEI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri