Sari la conținut

Leicester City este noua campioană a Angliei și ruinează casele de pariuri

Tottenham a condus cu 2-0, dar s-a văzut egalată pe final de golul lui Eden Hazard. Belgianul nu mai marcase pe Stamford Bridge în Premier League de 365 de zile. Ultima sa reuşită pe teren propriu în campionat, împotriva lui Crystal Palace, adusese titlul pentru Chelsea. Un an mai târziu, golul său a decis din nou campioana.

După ce Leicester a remizat duminică pe Old Trafford, cu Manchester United, scor 1-1, Tottenham putea menţine suspansul în privinţa titlului, printr-o victorie cu Chelsea. Iar la pauză, lucrurile stăteau cum nu se putea mai bine pentru oaspeţi. Kane, în minutul 35, şi Son Heung-Min, cu un minut înainte de finalul primei reprize, au marcat pentru echipa lui Mauricio Pochettino.

Chelsea a relansat meciul la 13 minute de la reluare, prin Cahill, pentru ca Hazard să trimită titlul la Leicester, cu o reuşită superbă, în minutul 83. S-a încheiat 2-2, iar Tottenham rămâne fără victorie pe Stamford Bridge din 1990.

La 64 de ani, Claudio Ranieri, antrenor dat afară de la Chelsea în 2004, a cucerit primul titlu din carieră. Este al optulea antrenor care devine campion în Premier League şi al treilea italian, dupăCarlo Ancelotti (Chelsea) şi Roberto Mancini (Manchester City).

Leicester a devenit cea de-a 24-a campioană a Angliei şi a şasea din era Premier League, după Manchester United, Blackburn Rovers, Arsenal, Chelsea şi Manchester City. Totodată, este prima echipă care cucereşte titlul în premieră, de la Nottingham Forest, în 1978.

„Vulpile” au câştigat titlul la doi ani după ce au promovat de pe primul loc în Championship. Ultima echipă care a reuşit o astfel de performanţă a fost Leeds United, la începutul anilor '90.

Cu al patrulea cel mai mic buget din Premier League la startul sezonului, Leicester a făcut un campionat remarcabil, din toate punctele de vedere. A pierdut doar trei meciuri, iar vedetele sale,Jamie Vardy şi Riyad Mahrez, au fost desemnaţi câştigători în anchetele privind jucătorul sezonului realizate de asociaţia fotbaliştilor profesionişti, respectiv asociaţia jurnaliştilor sportivi.

De asemenea, patru dintre jucătorii lui Ranieri - Vardy, Mahrez, Kante şi Morgan - au fost incluşi în echipa ideală a sezonului din Premier League. Ar fi o surpriză uriaşă dacă Ranieri va primi premiul pentru antrenorul sezonului.

Dar probabil că nu va fi o surpriză mai mare ca cea că Leicester este noua campioană a Angliei.

Casele de pariuri din Anglia ar putea primi o lovitură, după ce Leicester City a cucerit primul titlu din istorie.

În acest caz, casele de pariuri au de plătit pariorilor care au mizat de-a lungul sezonului pe victoria finală a „vulpilor” o sumă incredibilă: 63,8 milioane de euro.

Leicester e creditată în acest moment de agenţiile de pariuri cu 96 % şanse de a fi campioană.

Şi asta după ce la debutul stagiunii avea o cotă medie de 2 000 pentru a încheia campionatul pe primul loc la doi ani după promovarea din liga secundă.

Un triumf al lui Vardy, Mahrez şi compania era creditat la începutul sezonului cu şanse mai mici decât ca Elvis Presley să fie găsit în viaţă, iar Justin Bieber să devină noul preşedinte al SUA.

Cota de 2 000 a fost menţinută de case până în octombrie în ciuda debutul excelent de sezon al lui Leicester.

„Am fi pierdut 255 000 de euro în cazul în care Chelsea ar fi cucerit titlul şi am fi ieşit în câştig dacă Manchester United, Arsenal sau Liverpool ar fi fost campioane”, au explicat reprezentanţii caselor de pariuri.