LIGA CAMPIONILOR se vede la Digi Sport. Rezumate video ale partidelor de miercuri

Data publicării:
Trofeu UEFA Champions League Liga Campionilor - Guliver GettyImages-1

Foto: © Guliver/GettyImages

LIGA CAMPIONILOR

REZULTATE ȘI MARCATORI ÎN PARTIDELE DE MIERCURI:

Grupa E

Manchester City (Anglia) - ŢSKA Moscova (Rusia) 1-2

Au marcat: Yaya Toure '8 / Doumbia '2, '34

Surpriză la Manchester. ŢSKA Moscova a avut parte de un start perfect de meci în deplasarea de la Manchester. Ruşii au înscris în poarta lui City la prima fază periculoasă, atunci când Seydou Doumbia l-a învins pe Hart cu o lovitură de cap. Yaya Toure a restabilit egalitatea din lovitură liberă, însă continuarea meciului le-a aparţinut tot oaspeţilor. Doumbia a reuşit dubla cu zece minute înainte de pauză, din pasa aceluiaşi Natcho. Manchester City a avut o repriză întreagă la dispoziţie pentru a căuta egalarea, însă jucătorii lui Manuel Pellegrini s-au pierdut cu firea. Fernandinho a primit al doilea cartonaş galben şi a plecat mai devreme la vestiare. L-a urmat Yaya Toure, eliminat pentru un gest nesportiv la mijlocul terenului. S-a terminat 1-2, iar City riscă să fie eliminată din competiţie. În ultimele două meciuri, cetăţenii vor întâlni Roma şi Bayern Munchen.

Bayern Munchen (Germania) - AS Roma (Italia) 2-0

Au marcat: Ribery '38, Gotze '64

Bayern, calificată în optimi. Roma a venit la Munchen cu gândul să răzbune umilinţa suferită în faţa bavarezilor pe Stadio Olimpico. Bayern s-a dovedit însă din nou prea puternică pentru vicecampioana Italiei. Ribery a deschis scorul cu şapte minute înainte de finalul primei reprize, după ce a fost găsit în careul advers de pasa lui Alaba. În partea a doua, Lewandowski l-a servit pe Gotze pentru golul al doilea al trupei lui Pep Guardiola. A fost scorul final al întâlnirii, chiar dacă Gervinho a avut ocazia de a reduce din diferenţă în final. Neuer a fost la post la cea mai clară ocazie a oaspeţilor, iar Bayern - câştigătoare detaşată a grupei E - se poate gândi de pe acum la adversarul din optimi.

Grupa F

Paris Saint-Germain (Franţa) - APOEL Nicosia (Cipru) 1-0

A marcat: Cavani '2

Ajax Amsterdam (Olanda) - FC Barcelona (Spania) 0-2

A marcat: Messi '36, '76

Messi a intrat în istoria UEFA. Leo Messi a dat lovitura pe Amsterdam Arena. Vedeta Barcelonei a marcat ambele goluri în victoria obţinută de catalani pe terenul olandezilor de la Ajax. Messi a înscris în prima repriză cu o lovitură de cap, după ieşirea hazardată din poartă a lui Silesen. Misiunea gazdelor a devenit mai dificilă după eliminarea lui Veltman, care a primit al doilea cartonaş galben în partea secundă. Messi nu putea rata şansa de a-l egala pe legendarul Raul Gonzalez în topul marcatorilor din UEFA Champions League. Servit excelent de Pedro, argentinianul a marcat golul cu numărul 71 în competiţie şi a închis tabela la 2-0 pentru echipa antrenată de Luis Enrique.

Grupa G

Sporting Lisabona (Portugalia) - Schalke 04 (Germania) 4-2

Au marcat: Sarr '26, Jefferson '52, Nani '72, Slimani '90+1 / Slimani '17 (autogol), Aogo '88

NK Maribor (Slovenia) - Chelsea Londra (Anglia) 1-1

Au marcat: Ibraimi '50 / Matici '73

Grupa H

Şahtior Doneţk (Ucraina) - BATE Borisov (Belarus) 5-0

Au marcat: Srna '19, Alex Teixeira '48, Luiz Adriano '58 (penalti), '83, '90+3

Athletic Bilbao (Spania) - FC Porto (Portugalia) 0-2

Au marcat: Jackson Martinez '56, Brahimi '73.

Rezultate înregistrate în meciurile de marți

Grupa A

Malmö (Suedia) - Atletico Madrid (Spania) 0-2

Au marcat: Koke '30, Raul Garcia '78

Juventus (Italia) - Olympiakos (Grecia) 3-2

Au marcat: Pirlo '21, Roberto '65 (autogol), Pogba '66 / Bottia '24, N'Dinga '61

Învinsă la Pireu în urmă cu două săptămâni, Juventus a deschis scorul în meciul cu Olympiakos. Andrea Pirlo a transformat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului şi şi-a adus echipa în avantaj. Grecii nu au acuzat şocul, iar Botia a restabilit rapid egalitatea. După pauză, Olympiakos a preluat conducerea la Torino: Ndinga a marcat după mingea întoarsă în careu de Maniatis. Doar patru minute a durat bucuria oaspeţilor. Autogolul lui Jimenez a dus scorul la 2-2. Un minut mai târziu, Pogba a marcat pentru 3-2, scorul celei de-a doua victorii obţinute de Juventus în grupa A din UEFA Champions League.

Grupa B

FC Basel (Elveţia) - Ludogoreţ (Bulgaria) 4-0

Au marcat: Embolo '34, Gonzalez '42, Gashi '59, Suchy '65

Real Madrid (Spania) - Liverpool (Anglia) 1-0

A marcat: Benzema '27

La un singur gol de recordul lui Raul Gonzalez - cel mai bun marcator all-time din Champions League - Cristiano Ronaldo a avut prima mare ocazie în meciul cu Liverpool. Mignolet a amânat însă performanţa portughezului. Real Madrid a deschis scorul prin Karim Benzema, servit în faţa porţii de brazilianul Marcelo. În repriza secundă, Gareth Bale a revenit după accidentarea care l-a scos din circuit luna trecută. Intrat în locul lui James Rodriguez, galezul a fost în două rânduri aproape de golul al doilea al madrilenilor. A nimerit mai întâi bara, apoi Mignolet s-a opus la lovitura liberă din marginea careului. S-a terminat 1-0, suficient pentru ca deţinătoarea trofeului să îşi asigure calificarea în optimi după ce a câştigat primele patru meciuri din grupa B. 

Grupa C

Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - Bayer Leverkusen (Germania) 1-2

Au marcat: Rondon '89 / Son Heung-Min '68, '73

Oaspeţii de la Bayer Leverkusen au avut prima ocazie a meciului de la Sankt Petersburg în minutul 8, la şutul peste poartă al lui Bellarabi. Apoi, ruşii au pus stăpânire pe joc, iar Hulk a trimis în bară dintr-o lovitură liberă. Zenit a ratat cele mai mari ocazii la jumătatea primei reprize. Întâi Kerzhakov a scăpat singur cu Leno, dar a tras în portarul lui Zenit . Apoi acelaşi Kerzhakov a tras pe lângă poartă, după o pasă excelenţă a lui Danny. După pauză, germanii au început mai bine şi Son Heung-Min a tras peste poartă din afară careului. Sud-coreeanul şi-a luat revanşa în minutul 68, când a l-a învins pe Lodygin cu un şut superb. Cinci minute mai târziu, Son Heung-Min a reuşit dublă, la capătul unui contraatac al lui Bayer Leverkusen şi a ajuns la 3 goluri marcate în acest sezon al UEFA Champions League. Speranţele ruşilor au renăscut în minutul 89, când rezervele Rondon şi Ryazantzev au creat faza golului de 1-2, marcat de atacantul venezuelean. Zenit n-a mai reuşit nimic în prelungiri şi rămâne cu 4 puncte după 4 etape. Cu această victorie, Leverkusen acumulează 9 puncte şi e aproape de calificarea în optimile de finală.

Benfica (Portugalia) - AS Monaco (Franţa) 1-0

A marcat: Talisca '82

Grupa D

Arsenal (Anglia) - Anderlecht (Belgia) 3-3

Au marcat: Arteta '25 (penalti), Alexis Sanchez '29, Oxlade-Chamberlain '58 / Vanden Borre '61,'73 (penalti), Mitrovici '90

A doua clasată în grupa D din UEFA Champions League, Arsenal putea rezolva problema calificării în optimi cu o victorie în meciul cu Anderlecht. Arteta a deschis scorul din penalty, iar Alexis Sanchez a marcat pentru 2-0 cu un sfert de oră înainte de finalul primei reprize. Alex-Oxlade Chamberlain a mărit avantajul tunarilor după pauză, iar zarurile păreau aruncate. Belgienii au reuşit o revenire de senzaţie pe Emirates Stadium. Vanden Borre a redus din diferenţă cu o dublă: fundaşul dreapta al lui Anderlecht l-a învins pe Sczeszny mai întâi din pasa lui Kawaya, apoi din penalty, iar oaspeţii au revenit în joc. Miracolul s-a produs în minutul 90, atunci când Mitrovic a stabilit scorul final al întâlnirii. 3-3 şi Anderlecht, cu două puncte obţinute în primele patru meciuri, păstrează şanse mici de calificare în primăvara europeană. 

Borussia Dortmund (Germania) - Galatasaray (Turcia) 4-1

Au marcat: Reus '39, Papastathopoulos '56, Immobile '74, Semih Kaya '85 (autogol) / Hakan Balta '70

Digi Sport transmite 7 meciuri din etapa a patra de UEFA Champions League

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri