Sari la conținut

Liga I | Deciziile FRF în cazul echipei care a refuzat să mai joace din cauza gheții

ASA Tg. Mureş a câştigat cu 3-0 la „masa verde” meciul de pe teren propriu cu Pandurii Tg. Jiu, din etapa a 21-a din Liga 1, iar gorjenii au primit şi o penalizare de 3 puncte în clasament, scrie digisport.ro.

panduri

Deciziile au fost luate de Comisia de Disciplină a FRF, după ce echipa pregătită la momentul respectiv de Petre Grigoraş a refuzat să iasă pe teren pentru repriza a doua a partidei cu ASA, invocând starea terenului, care punea în pericol integritatea corporală a jucătorilor.

În momentul întreruperii partidei, ASA conducea cu scorul de 2-0, după golurile marcate de Gabi Mureşan şi Vlad Morar.

Citiți și:
Meci
încheiat la pauză. Jucătorii au refuzat să mai joace

„Abatere disciplinară – În baza art. 79.6 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancționează clubul CS Pandurii Tg. Jiu cu forfait (3-0) în favoarea echipei FC ASA 2013 Tg. Mureș, scăderea a trei puncte în clasament și o penalitate sportivă de 113.400 lei”, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

După meci, oficialii şi jucătorii celor de la Pandurii l-au acuzat pe arbitrul Marius Avram că a permis disputarea partidei, deşi starea gazonului nu permitea acest lucru.

De cealaltă parte, conducerea lui ASA i-a acuzat pe gorjeni că au folosit această situaţie ca alibi, în condiţiile în care au avut doar 13 jucători pe foaia de joc.

Pentru Pandurii, decizia Comisiei de Disciplină reprezintă o nouă lovitură, în condiţiile în care, recent, gorjenii au fost de asemenea penalizaţi cu 3 puncte, din cauza datoriilor.

În aceste condiţii, formaţia din Tg. Jiu rămâne pe locul 11 în Liga 1, dar cu 18 puncte. De pe urma sancţiunii primite de Pandurii beneficiază Concordia Chiajna, care s-a apropiat la un singur punct de fosta vicecampioană.

Decizia nu este definitivă, astfel că, cel mai probabil, Pandurii va face apel.

Pe aceeași temă