Liga I. Dinamo şi Petrolul iau câte un punct din derby-ul direct

Data publicării:
dinamoPet

Dinamo a jucat bine în startul derby-ului cu Petrolul: oamenii lui Gigi Mulţescu au căutat golul, care a venit după mai puţin de un sfert de oră. Alex Curtean a şutat din întoarcere, fără speranţă pentru Pecanha.

Portarul Petrolului a închis perfect poarta la alte două faze: l-a blocat mai întâi pe Ţucudean, apoi a scos şi lovitura de cap a lui Curtean.

Finalul primei reprize le-a aparţinut lupilor galbeni. Dore l-a învins pe Bălgrădean, dar reuşita i-a fost anulată pentru un fault în atac.

La una dintre ultimele faze, centralul Marius Avram a lăsat jocul să continue, după ce Rus a jucat mingea cu mâna în propriul careu. Decizia l-a făcut pe Cosmin Contra să sară de pe bancă: „Noi, antrenorii, avem trăiri. Mi s-a părut că mingea l-a atins în mână... Nu ştiu dacă se impunea penalty”, a declarat ulterior Contra.

În partea a doua, Petrolul a primit un penalty, în urma unui fault dur al lui Bălgrădean asupra lui Alcenat. Portarul lui Dinamo şi-a răscumpărat greşeala şi a parat şutul lui Guillerme.

Jucătorii Petrolului au continuat să alerge după egalare. De Lucas şi Dore l-au pus la grea încercare pe Bălgrădean, care n-a mai avut ce face la lovitura de cap a lui Juan Albin. Uruguayanul cu peste o sută de meciuri în Primera Division a punctat la prima sa apariţie în Liga I.

În prelungiri, Petrolul putea obţine victoria, dar Bălgrădean şi-a salvat încă o dată echipa.

Au fost „o sumedenie de ocazii ratate, culminând cu cea din minutul 93. Dacă câştigam, cred că era o victorie meritată”, a afirmat Cosmin Contra.

A fost un joc nebun, într-adevăr”, a declarat şi Gigi Mulţescu. „Am vrut să jucăm pragmatic şi să închidem jocul fără spectacol. Până la urma a ieşit şi spectacol, dar nu ne încălzeşte cu nimic.” Întrebat dacă va pleca de la echipă, el şi-a asumat răspunderea rezultatelor, precizând că, „dacă nu e în regulă, conducătorii decid”.

S-a terminat 1-1, iar cele două echipe se pregătesc acum pentru debutul în Cupa României. Dinamo are meci cu Sănătatea Cluj, iar Petrolul cu Universitatea Craiova.


Meciul Dinamo - Petrolul pe DigiSport.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri