Liga I | Inspecția ambulanțelor înainte de meciuri, contestată

Data publicării:
ambulanta

„Începând de astăzi, observatorul de joc, de la fiecare partidă de fotbal, va avea obligația, ca împreună cu medicul delegat, să verifice cu precizie tot ceea ce înseamnă dotările unei ambulanțe”, a declarat Răzvan Burleanu.

Astfel, începând de astăzi, luni, 9 mai, observatorii au început să pună în aplicare noile dispoziții.Aurică Beldeanu, observatorul de joc al partidei Pandurii-Astra, a inspectat ambulanța prezentă la stadion, dându-și „Ok”-ul după ce s-a convins că aceasta are toate dotările în ordine.

Nu toată lumea e mulțumită, însă, de noile reglementări ale FRF cu privire la responsabilitățile observatorilor și medicilor delegați. Dragoș Vălean, medicul Universității Cluj, a reacționat pe contul său oficial de Facebook, citat de stiridesport.ro.

„FRF acționează rapid, dar prost. Prima măsură luată după dezastrul din Ștefan cel mare este ireală: observatorii trebuie să verifice dotările ambulanțelor prezente la meci. Asta e o măsură tipic românească, care batjocorește competențele. Abia aștept să-l văd pe domnul observator Rodion Cămătaru, de ex, verificând defibrilatorul, poate se și catapultează singur peste peluză. Oricum, și la noi la U e dezastru. Au fost cazuri de medici de familie ca titulari pe ambulanță (nu știu ce competență au în Urgențe), iar ultima dată a parafat foaia de joc ca medic pe Salvare dl. dr. Dan Dragoș Crăciun, reputat arbitru. Cu tot respectul pentru domnul doctor, dar cred că nu e ok, apropo de competențe. Eu oricum nu mai parafez foaia de joc până când nu sunt sigur că Salvarea nu e doar de ornament la meciuri”, a spus medicul „șepcilor roșii”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri