Liga I | Mai multe echipe vor începe noul sezon depunctate

Data publicării:
minge fotbal poarta generic

Conform Agerpres, gruparea UTA Bătrâna Doamnă a primit trei puncte penalizare şi 120.000 de lei, iar Dunărea Călăraşi o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

Deducerea de puncte se va realiza în clasamentul Ligii 1, ediţia 2016-2017. În cazul clubului Petrolul Ploieşti, care a retrogradat matematic în Liga a II-a, nu se va aplica sancţiunea. De asemenea, grupările din eşalonul secund UTA Bătrâna Doamnă şi Dunărea Călăraşi vor fi sancţionate numai dacă reuşesc promovarea în ediţia 2016-2017 a Ligii I la fotbal.

Deciziile luate de instanţa de fond nu sunt definitive, cluburile putând depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF care va analiza cazurile până la sfârşitul lunii mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sancţionate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

CFR Cluj a făcut deja recurs, conform declarației președintelui Iuliu Mureșan: „Am fost înștiințați în legătură cu această depunctare și am și formulat recursul, iar termenul de judecată este programat mâine (joi- n.r.). Cel puțin trei dintre cele nouă puncte aplicate sunt o greșeală. Eu zic că avem dreptate. Penalizarea vine ca urmare a unor restanțe salariale”, a afirmat Mureşan, pentru Digi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri