LIGA I rămâne cu 18 echipe. Rapid și Chiajna intră în meci de baraj, la 13 iulie

Data publicării:
rapid surporteri1 RESIZE-Mediafax Foto-Alexandru Dobre-1

Actualizare 11:57 Comitetul Executiv a decis ca sistemul competițional pentru sezonul viitor să rămână la 18 echipe, urmând ca ultima echipă care va participa la Liga I să fie desemnată după un baraj între Rapid și Concordia Chiajna. Meciul se va juca pe 13 iulie și ar putea fi găzduit de Ploiești sau Giurgiu, scrie digisport.ro

__________________________

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a acordat Universităţii Cluj dreptul de a evolua în primul eşalon, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că nu ştie care va fi a 18-a echipă în Liga I şi că aşteaptă să vadă care vor fi propunerile Ligii Profesioniste de Fotbal.

"Vom vedea la Comitetul Executiv. Rapid a făcut de mult cerere să rămână în Liga I. Pot să fac şi eu o astfel de cerere. Şi CSMS Iaşi a făcut cerere, până şi deputaţii de Iaşi au cerut asta. În Comitetul Executiv, secretarii generali de la FRF şi LPF ne vor prezenta propunerilor lor. Probabil că au aşteptat şi ei decizia TAS", a declarat Mircea Sandu.

Clujenii cer demisia lui Viorel Duru

În urma verdictului favorabil de la Lausanne, preşedintele clubului „U” Cluj, Ioan Mărginean, a declarat că va cere demisia directorului Comisiei de licenţiere a FRF, Viorel Duru, dacă acesta nu şi-o va prezenta singur până la Comitetul Executiv.

La rândul său, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat că gruparea pe care o conduce va înainta o scrisoare oficială prin care va solicita ca echipa să joace în Liga I în sezonul viitor, deoarece cazul este similar cu cel al „U” Cluj, club care a primit licenţa la TAS.

În acest moment, după decizia TAS în cazul clubului Universitatea Cluj, în Liga I sunt 17 echipe care îndeplinesc criteriile sportiv şi de licenţiere.

Dragomir vrea 18 echipe

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, susţine un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV. În această situaţie, membrii Comitetului Executiv trebuie să aleagă între respectarea criteriului financiar stabilit în manualul de licenţiere şi criteriul sportiv.

Cluburile Rapid şi „U” Cluj, aflate în insolvenţă, nu au primit licenţa pentru Liga I, dar îndeplinesc criteriul sportiv, clasându-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12.

În schimb, grupările Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi au primit licenţa, însă au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminând ediţia trecută ade campionat pe poziţiile 15, respectiv 17.

În legătură cu acest subiect, Dumitru Dragomir a declarat: „Rapid este exact în situaţia lui „U” Cluj, doar că nu a avut bani să se ducă la TAS. Normal ar trebui să îi ajute şi pe Rapid decizia primită de „U” Cluj, dar nu mă pot pronunţa, eu îmi dau cu părerea ca un simplu membru al Comitetului Executiv. Rapidul ar trebui din prima să joace în Liga I, fără niciun fel de probleme. Noi am studiat cu avocaţi, cu jurişti, tot, şi ştim că Rapid are dreptate", a spus Dumitru Dragomir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri