Liga Națiunilor. Franța a câștigat ediția a doua a competiției, după ce a învins Spania

Data actualizării: Data publicării:
kylian mbappe se bucura dupa ce a inscris impotriva spaniei in finala Ligii Natiunilor 2021
Franța-Spania 2-1 în finala Ligii Națiunilor 2021. Golul victoriei înscrie de Kylian Mbappe a stârnit controverse Foto: Profimedia Images

Franța, campioana mondială en titre, a câştigat duminică seară a doua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal, învingând Spania în finală cu scorul de 2-1 (0-0) într-o partidă care a avut loc pe stadionul „San Siro” din Milano.

Prima ediţie a noii competiții UEFA, care se desfășoară din doi în doi ani, a fost câștigată de Portugalia în 2019.

Finala Ligii Națiunilor 2021 s-a disputat între Spania și Franța, după ce naţionala de fotbal a Hexagonului, campioana mondială en titre, a învins joi seara echipa Belgiei cu scorul de 3-2 (0-2), la Torino, în a doua semifinală a competiției, la capătul unei partide cu spectaculoase răsturnări de situație.

La rândul său, Spania a ajuns în finală după ce a învins-o, miercuri, în prima semifinală, pe campioana europeană, Italia, cu 2-1, la Milano.

În finala mică a Ligii Naţiunilor 2021, Italia a învins Belgia cu 2-1, tot duminică, la Torino.

Cum a descurs finala Ligii Națiunilor 2021

„Les Bleus” s-au impus prin golurile marcate de Karim Benzema (66) şi Kylian Mbappe (80), după ce Spania a deschis scorul prin Mikel Oyarzabal (64).

Prima repriză a fost una fără ocazii, dar ultima jumătate de oră a partidei a compensat prin fazele de poartă şi dramatism, relatează Agerpres.

Echipa antrenată de Didier Deschamps a trimis mingea în bară, prin Theo Hernandez (64), iar la câteva secunde după aceea Spania a deschis scorul pe contraatac, prin Oyarzabal (64), lansat excelent de Sergio Busquets.

Doar două minute a ţinut avantajul ibericilor, Franţa egalând prin Karim Benzema, cu un şut cu efect din colţul careului mare (66).

Mbappe a avut o şansă bună în min. 72, dar a tras moale şi Unai Simon a reţinut. În min. 80, Mbappe a evitat pasul la offsaid la pasa lui Theo Hernandez şi l-a învins pe portarul Unai Simion.

Spania s-a aruncat în atac cu toate forţele, dar Lloris a avut două intervenţii magistrale, prima la reluarea lui Oyarzabal (88), iar a doua la şutul lui Pino (90+5). Francezii au avut şansa de a marca şi al treilea gol, dar Mbappe nu a putut să îl învingă pe Unai Simon (89).

Golul decisiv al campioanei mondiale, semnat de Kylian Mbappe, a fost unul controversat, relatează digisport.ro. Deși golul a fost validat după consultarea VAR, reluările nu i-au convins pe spanioli, care susțin că starul lui PSG se afla în poziție de offside.

„Controversă uriașă!”, a scris Marca, după golul lui Mbappe. „Franța trece în avantaj cu scandal”, consemnează Mundo Deportivo. „Unde te duci Mbappe? Ah, nu e nimic, arbitrul validează golul! Scandalos”, a scris Deportes Cuatro. „Nu se anulează golul?!”, a fost reacția jurnalistului Josep Pedrerol, de la El Chiringuito.

Sergio Busquets, jucătorul turneului

Jucătorul meciului a fost desemnat Karim Benzema. Golul său spectaculos a schimbat soarta finalei în favoarea Franței, el având totodată o precizie de 81% a paselor, la care s-au adăugat și două recuperări, scrie Mediafax.

Jucătorul turneului, de semnat de UEFA este însă spaniolul Sergio Busquets. Observatorul tehnic al UEFA, Robbie Keane, a declarat despre căpitanul spaniol: „A controlat ambele meciuri ale Spaniei la acest turneu final, a dictat jocul și îi face pe jucătorii din jurul său mai buni”.

Titlul de golgheter al turneului a fost împărțit între Mbappe, Benzema și Tores, cu câte două reușite fiecare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri