Lionel Messi, în fața judecătorului în procesul în care este acuzat de fraudă fiscală

Data publicării:
lionel leo messi GettyImages-460102914

 

Foto: Gulliver/ Getty Images

Lionel Messi a ajuns la tribunal, înconjurat de mai multe gărzi de corp ale echipei FC Barcelona. Nu a dat declarații presei și s-a îndreptat direct către sala de judecată. 

Messi nu era obligat să se prezinte astăzi în sala de judecată, dar fiind ultimul termen era de așteptat să vină pentru a-i spune judecătorului și versiunea lui asupra evenimentelor, scrie latercera.com

Fotbalistul a fost întâmpinat cu huiduiri și o persoană i-a strigat să se ducă să „joace pentru Panama”. Numele lui Messi a apărut și în celebrele dosare Panama.

Leo Messi a ajuns pe această listă din cauza firmei offshore pe care a înființat-o alături de tatăl său și prin care au trecut circa patru milioane de euro „bani de imagine”, pe care fotbalistul îi încasează anual.

Messi riscă o pedeapsă de 22 de luni de închisoare

În cursul procesului din Barcelona, Lionel Messi şi tatăl său, Jorge Horacio Messi, trebuie să dea explicaţii în legătură cu o presupusă fraudă fiscală de 4,16 milioane euro între 2007 şi 2009.

Aceste sume provin, potrivit fiscului spaniol, din drepturile de imagine primite prin intermediul unor companii-paravan cu sediul în Belize şi în Uruguay, considerate în acea vreme paradisuri fiscale.

Deşi Parchetul s-a pronunţat împotriva trimiterii cazului în faţa tribunalului, avocatul statului, reprezentantul administraţiei fiscale, a cerut 22 de luni şi jumătate închisoare pentru fiecare dintre cei doi.

Citiți și: 
Michel Platini și Lionel Messi, în documentele Mossack Fonseca
Documentele panameze. Rețeta prin care bogații lumii își ascund averile
Cum a acționat firma de avocatură Mossack Fonseca
PANAMA PAPERS | Rețeta prin care bogații lumii își ascundeau banii. Filiera românească
#PanamaPapers| Apropiații lui Vladimir Putin ar fi ascuns miliarde de dolari în bănci și companii fantomă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri