România a încheiat preliminariile cu un egal. Tricolorii au egalat în inferioritate numerică

Data actualizării: Data publicării:
tricolori

Formaţia României a remizat, duminică, la Copenhaga, cu Danemarca, scor 1-1 (0-0), în ultima partidă din cadrul Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, tricolorii egalând prin Deac, în minutul 88, când se aflau în inferiortate numerică după eliminarea lui Cristian Ganea (minutul 63).  

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 20:55 - Final de partidă: Danemarca - România 1-1. Fără şanse de calificare la turneul final după primele opt etape, România a ocupat locul 4 în grupă, după Polonia, Danemarca şi Muntenegru, acumulând doar 13 puncte în zece meciuri (trei victorii şi patru rezultate de egalitate şi trei înfrângeri).

Au marcat: Erikssen '60 (p) / Deac '88.

1-0, min. 60: În minutul 59, Deniz Aytekin a dictat lovitură de la 11 metri şi l-a avertizat pe Ganea, pentru că l-a faultat pe Bendtner în apropierea careului mic. Erikssen a transformat penaltiul.

1-1, min. 88: Aflată în inferioritate numerică, România a egalat prin Ciprian Deac, care a trimis mingea în poartă din apropiere, după o minge lovită greşit de George Ţucudean.

În minutul 37, arbitrul a anulat un gol marcat de Bendtner, pentru ofsaid. 

Echipa tricoloră a evoluat în zece jucători după eliminarea lui Cristian Ganea, din minutul 33, când a primit al doilea cartonaş galben, pentru un fault în apropierea careului, asupra lui Poulsen.

Cartonaşe galbene: Kjaer '72 / Băluţă '12, Budescu '50, Tătăruşanu '54, Ganea '59 şi '63, Stanciu '61;

Cartonaş roşu: Ganea '63.

Au evoluat următoarele echipe:

Danemarca: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Durmisi – Kvist, Eriksen, Delaney – Poulsen (Schone '83), Bendtner (Dolberg '70), Sisto. Selecţioner: Aage Hareide.

România: Tătăruşanu - Bălaşa, Chiricheş, Grigore, Ganea - Hoban, Stanciu - Deac, Băluţă (Ţucudean '83), Budescu (Bancu '66) - Andone (Keşeru '70). Selecţioner: Cosmin Contra

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Germania, cu Deniz Aytekin la centru. El este ajutat de asistenţii Guido Kleve şi Markus Hacker şi de rezerva Marco Fritz.

Următoarele competiţii la care va participa România sunt preliminariile Campionatului European din 2020 şi Liga Naţiunilor. Arena Naţională din Capitală va găzdui patru meciuri din cadrul turneului final al Euro-2020).

ACTUALIZARE 20:46 - Gooool România: 1-1. În inferioritate numerică, tricolorii au reuşit să egaleze, rpin reuşita lui Deac, prima a sa în tricoul naţionalei. O contribuţie importantă a avut noul intrat Ţucudean. 

 ACTUALIZARE 20:35 - România joacă în 10 din minutul 63. Ganea, deja avertizat, l-a faultat din spate pe Poulsen şi a primit al doilea „galben”, fiind eliminat.

ACTUALIZARE 20:25 - Gol, Danemarca! Eriksen a transformat o lovitură de pedeapsă. Tătăruşanu a ghicit colţul, a atins mingea, dar nu a putut să împiedice deschiderea scorului. România este condusă cu 1-0 din minutul 60.

ACTUALIZARE 20:00 - Reprezentativa României este la egalitate cu selecţionata Danemarcei, scor 0-0, la pauza meciului de la Copenhaga, contând pentru ultima etapă a grupei E de calificare la Cupa Mondială din 2018.

În minutul 37, Bendtner a trimis mingea în poarta apărată de Tătăruşanu, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Grupa E: Polonia s-a calificat la Cupa Mondială, Danemarca merge la baraj, România pe locul 4

Reprezentativa Poloniei s-a calificat la Cupa Mondială din 2018, după ce a câştigat Grupa E a preliminariilor, din care a făcut parte şi România. Danemarca, ocupanta poziţiei secunde, va juca barajul pentru competiţia din Rusia.

În urma remizei cu România, danezii vor încheia între cele mai bune opt echipe de pe locul doi din grupele de calificare şi va juca la baraj pentru turneul final, la 9 şi 14 noiembrie.

Polonia a învins Muntenegru, scor 4-2, prin golurile marcate de Maczynski '6, Grosicki '16, Lewandowski '85 şi Stojkovici '87 (autogol), respectiv Mugosa '78 şi Tomasevici '83.

Danemarca a remizat cu România, scor 1-1, prin golurile marcate de Eriksen, din penalti, în minutul 60, respectiv Deac, în minutul 88.

În al treilea meci al grupei, Kazahstan şi Armenia au remizat, scor 1-1, prin golurile marcate de Turysbek '62, respectiv Mkhitarian '26.

Clasamentul final al grupei E este următorul: 1. Polonia - 25 puncte; 2. Danemarca - 20 puncte; 3. Muntenegru - 16 puncte; 4. România - 13 puncte; 5. Armenia - 7 puncte; 6. Kazahstan - 3 puncte.


Tricolorii sunt gata de al doilea succes în mandatul lui Cosmin Contra, după 3-1 cu Kazahstan. Actualul selecţioner nu a uitat de cea mai grea înfrângere în faţa nordicilor, în 2003, cu 2-5 la Bucureşti. Atunci, Contra a marcat în propria poartă. Acum, fostul fundaș dreapta al naționalei a pregătit la victorie meciul de la Copenhaga. În tur, scorul a fost 0-0.

„Ne așteaptă un meci foarte greu cu o echipă împotriva căreia în istoria noastră am avut mereu probleme. Trebuie să încercăm să jucăm fotbal pentru că am arătat și în multe momente ale meciului de la Ploiești că putem să jucăm un fotbal rapid, vertical, pe care nu-l văzusem în ultimul timp la echipa națională”, a declarat Contra.

„Nu există niciun fel de presiune. Este un meci ca oricare altul și îl vom trata la fel ca și pe cel cu Kazahstan”, a completat Ovidiu Hoban.

Contra nu va putea conta pe accidentații Pintilii şi Grozav. Suspendați, Benzar și Chipciu nu vor juca nici ei în ultimul meci din preliminariile pentru Mondialul din Rusia. Numărul 10, purtat de atacantul lui Karabukspor în meciul cu Kazahtsan, nu va fi preluat de niciunul dintre tricolori în Danemarca.

Într-o situaţie aparte este Vlad Chiricheş, care a încheiat jocul cu dureri mari, după o recidivă a accidentării la umăr pe carea suferit-o la Napoli. Totuşi, căpitanul „tricolorilor” a dat asigurări că nu este vorba de ceva grav, însă abia înainte de startul partidei vom afla dacă fundașul lui Napoli va fi pe teren.

Echipa de start a României:

  • Tătărușanu - Bălașa, Chiricheș, Grigore, Ganea - Hoban, Stanciu - Băluță, Budescu, Deac – Andone.

Lotul pentru meciul cu Danemarca:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 47/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0), Florin Niță (FCSB, 0/0)

Fundași: Sergiu Hanca (Dinamo, 3/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 50/0), Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 29/0), Mihai Bălașa (FCSB, 0/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 3/0)

Mijlocași: Ovidiu Hoban (CFR Cluj, 28/1), Răzvan Marin (Standard, 9/1), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 16/6), Alexandru Băluță (CSU Craiova, 3/1), Nicușor Bancu (CSU Craiova, 0/0), Constantin Budescu (FCSB, 5/4), Alexandru Ioniță (Astra, 1/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 11/0), Paul Anton (Dinamo, 0/0)

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 18/1), Claudiu Keșeru (Ludogorets, 19/6), George Țucudean (FC Viitorul, 0/0)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri