Lazio - CFR Cluj, 1-0 în Europa League. Ce șanse de calificare păstrează ardelenii

Data actualizării: Data publicării:
cfr cluj digi sport
Foto: digisport.ro

CFR Cluj a dat joi seară, 28 noiembrie, al cincilea test european. De la ora 22:00, campioana României a întâlnit pe Stadio Olimpico formația Lazio, în etapa a cincea din grupa E a Europa League. Clujenii au pierdut la limită meciul, încasând un gol și ratând șansa de a pleca măcar cu un egal, ceea ce i-ar fi dus direct în 16-imile competiției și i-ar fi scutit de emoții în ultima etapă.

CFR Cluj a fost învinsă de echipa italiană Lazio, joi seara, scor 0-1, pe Stadionul Olimpico din Roma, în penultima rundă din grupa E a Europa League. Campioana României poate obține calificarea în șaisprezecimile de finală ale competiției în ultima rundă, contra lui Celtic Glasgow.

În minutul 24, Lazio a deschis scorul prin Joaquin Correa. Argentinianul a primit de la Adekanye, a pătruns în careu, l-a fentat pe Boli şi l-a învins pe portarul Arlauskis cu un şut precis. După pauză, CFR a fost mai activă în planul ofensiv, Omrani ratând două ocazii importante, în minutul 54, respectiv 72. 

În celălalt meci al grupei, Celtic a învins-o pe Rennes, în deplasare, scor 3-1. Astfel, CFR Cluj se menține pe locul secund în grupa E, cu 9 puncte. Celtic va încheia grupa pe primul loc, având deja 13 puncte.

În ultima rundă, contra lui Celtic, pe teren propriu, CFR Cluj are nevoie să obțină o remiză pentru a fi sigură de calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League. Ardelenii au și varianta de a pierde meciul cu scoțienii, însă Lazio nu trebuie să învingă Rennes. Ultima rundă va avea loc joi, 12 decembrie.

Citiți și: Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj: Meritam victoria cu Lazio. Avem șanse foarte mici cu Celtic

Clasamentul grupei E, după cinci runde:

1. Celtic - 13 puncte
2. CFR Cluj - 9 puncte
3. Lazio - 6 puncte
4. Rennes - 1 punct


Momentele importante ale meciului Lazio - CFR Cluj

ACTUALIZARE 23:55 .Fluier final pe Stadio Olimpico: LAZIO - CFR CLUJ: 1-0.

ACTUALIZARE 23:35 Ocazie pentru CFR. Omrani șutează periculos de la marginea careului de 16 metri, dar mingea trimisă de el se duce puțin pe lângă poartă.

ACTUALIZARE 23:30. Traore înscrie în repriza a doua, însă golul său este anulat corect pe motiv de offsaid.

ACTUALIZARE 22:50 Este 1-0 la pauză pentru Lazio.

ACTUALIZARE 22:45 CFR Cluj a avut o șansă majoră de a egala, în minutul 38, când Damjan Djokovic a trimis în bară, după un șut expediat de la aproximativ 30 de metri de mijlocașul croat. Trei minute mai târziu, Lazio a ratat o ocazie importantă de a se desprinde pe tabelă. Correa a scăpat singur cu portarul Arlauskis, însă șutul său nu a prins cadrul porții.

ACTUALIZARE 22:30. CFR Cluj este condusă în meciul pe care îl dispută, de la această oră, contra lui Lazio, pe Stadionul "Olimpico", din Roma, în penultima rundă din grupa E a Europa League, scor 0-1, la pauză. În minutul 24, Lazio a deschis scorul prin Joaquin Correa. Argentinianul a primit de la Adekanye, a pătruns în careu, l-a fentat pe Boli şi l-a învins pe portarul Arlauskis cu un şut precis.

LIVE VIDEO, AICI, pentru abonații RCS & RDS

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, ȘI FAZELE VIDEO IMPORTANTE, AICI


La conferința de presă organizată miercuri, la Roma, Petrescu a spus că va fi foarte dificil ca CFR Cluj să repete performanța înregistrată în 2008, când a învins-o pe AS Roma, rivala lui Lazio, scor 2-1, în grupele Ligii Campionilor.

„Ne-am întors la Celtic şi nu a fost bine. Este greu când te întorci, nu e uşor să repeţi performanţa, mai ales că Lazio are patru victorii şi două egaluri pe teren propriu. A pierdut doar cu Celtic, dar a avut un ghinion incredibil. Ne trebuie un punct, dar nu vom juca la egal. Vrem să câştigăm, dar va fi greu. Toate echipele din Italia care au venit pe Olimpico au luat şi patru goluri. Lazio are un lot mult mai valoros, dar noi vom încerca din nou să facem istorie pentru România”, a declarat Petrescu.

De cealaltă parte, formația gazdă este convinsă că meciul cu CFR Cluj va fi unul simplu. Lazialii consideră că au luat deja cele trei puncte din confruntarea cu românii.

„Partida cu CFR Cluj este un meci de câştigat. Noi jucăm mereu pentru a obţine cele trei puncte. Ne-am antrenat bine, având starea de spirit potrivită. Vrem să dăm un semnal de constanţă cu un parcurs ascendent, ne dorim să menţinem atmosfera foarte senină şi liniştită”, a declarat mijlocașul formației Lazio, Marco Parolo, la conferința de presă premergătoare partidei, care a continuat: „Aş fi foarte supărat să fim eliminaţi din această competiţie. În Europa trebuie să fii atent la fiecare mic detaliu, ajunge să vedem cele două dueluri cu Celtic. Trebuie să creştem şi este păcat, ne-ar fi aşteptat alte examene importante. Dacă este să fim eliminaţi, calificarea în Liga Campionilor devine principalul obiectiv. Vrem să ajungem în luna mai în această poziţie. Noi am jucat slab doar în prima repriză a meciului cu Atalanta şi poate în cea de-a doua a celui cu CFR, în rest am avut mereu evoluţii bune. Pe termen lung, dacă joci bine, rezultatele vin”.

Înaintea meciului cu CFR Cluj, de la Roma, Lazio ocupă locul al treilea în grupă, cu trei puncte, fiind la şase lungimi de formaţia din România, care se află pe locul secund. Cu o remiză, joi, echipa lui Dan Petrescu obţine calificarea matematică în 16-imile de finală ale Europa League, în timp ce italienii vor fi eliminaţi.

Clasamentul grupei E, după patru runde:

  1. Celtic - 10 puncte
  2. CFR Cluj - 9 puncte
  3. Lazio - 3 puncte
  4. Rennes - un punct

Lazio - CFR Cluj, echipele de start:

Lazio: Proto - Bastos, Vavro, Acerbi - Lazzari, Parolo, Cataldi, Luis Alberto, Jony - Adekanye, Correa
Rezerve: Guerrieri, Alia, Luis Felipe, Patric, Lulic, Caicedo, Falbo
Antrenor: Simone Inzaghi

CFR Cluj: Arlauskis - Cestor, Boli, Burcă, Camora - Bordeianu, Djokovic, Culio - Peteleu, Omrani, Păun
Rezerve: Fernandez, Pașcanu, Deac, Susic, Golofca, Hoban, Traore
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitri: Ali Palabryik - Serkan Olguncan şi Cem Satman (toți din Turcia).

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri