Polonia-România, 3-1. Șanse minime pentru Mondiale

Data actualizării: Data publicării:
romania polonia

Tricolorii au pierdut în Polonia, scor 1-3, şi mai au doar şanse teoretice pentru Campionatul Mondial din Rusia.

La nici jumătate de oră de la start, Săpunaru l-a tras în careu pe Lewandowski, iar atacantul lui Bayern a deschis scorul din penalty. Tătăruşanu a şters balonul cu vârful degetelor, iar după zece minute l-a blocat in extremis pe acelaşi Lewandowski, scăpat singur după ce a dejucat o ieşire la offside. Înainte de pauză, Latovlevici a trimis periculos spre poarta gazdelor, dar n-a nimerit ţinta, relatează digisport.ro.

În repriza a doua, Lewandowski a făcut 2-0 cu o lovitură de cap dintre Chiricheş şi Săpunaru. Toate şansele s-au spulberat după o oră de joc: polonezii au mai primit un penalty la intervenţia lui Toşca asupra lui Zielinski. Lewandowski a reuşit hattrick-ul şi a ajuns la cinci goluri marcate României tur-retur. Primul şut al tricolorilor pe poartă a venit cu un sfert de oră înainte de final; rezerva Nicuşor Stanciu l-a dezmorţit pe Szczesny, iar apoi a deviat la golul de onoare, semnat de Bogdan Stancu.

S-a terminat Polonia - România 3-1, iar elevii lui Daum au ajuns la patru puncte de locul doi, de baraj.

Urmăriți AICI rezumatul video al meciului.


Minutul 90+3. Meciul s-a încheiat. Scor final: Polonia-România, 3-1.

Minutul 90. Vor fi trei minute de prelungiri.

Minutul 77. Polonia-România, scor 3-1. A marcat Bogdan Stancu pentru tricolori.

Minutul 72. Schimbare în echipa Poloniei. Karol Linetty este înlocuit de Arkadiusz Milik.

Minutul 63. Al treilea gol înscris de Lewandowski, din lovitură de la 11 metri.

Minutul 61. Iasmin Latovlevici este înlocuit de Gheorghe Grozav

Minutul 57. Lewandowski înscrie din nou. 2-0 pentru Polonia.

Minutul 49.  Lovitură liberă de la marginea careului. Latovlevici a executat extrem de slab, în zid.

Minutul 46. A început repriza a doua.

Minutul 45+3. S-a încheiat prima repriză. Polonia-România, scor 1-0.

Minutul 29. 1-0 pentru Polonia. Golul a fost marcat din penalty, de Lewandowski.

Minutul 28. Cartonaș galben pentru Săpunaru.

Minutul 15. Linetty a fost surprins în ofsaid.

Minutul 11. Prima lovitură liberă pentru tricolori. Latovlevici a centrat, dar mingea a fost respinsă cu capul, din careul de 16 metri.

Minutul 9. O nouă încercare de atac a tricolorilor. Mingea a ieșit însă în aut.

Minutul 7. Prima acțiune de atac a tricolorilor. Florin Andone s-a luptat pentru un balon, l-a câștigat, apoi i-a pasat în stânga lui Chipciu, mijlocașul lui Anderlecht a prelungit spre Latovlevici, dar ultimul nu a reușit să centreze în careu, relatează digisport.ro.

ACTUALIZARE 21:45. A început partida Polonia-România.

Imaginile de la meciul Polonia - România vor fi disponibile pe site-ul digisport.ro, imediat după finalul partidei de la Varșovia.

ACTUALIZARE 15:30 Partida dintre echipele naţionale ale Poloniei şi României, care va avea loc pe arena Narodowy, se va disputa cu stadionul acoperit, s-a stabilit, sâmbătă dimineaţă, la şedinţa tehnică, informează site-ul oficial al FRF. Această decizie a fost luată pentru că la ora meciului sunt şanse mari să plouă la Varşovia, relatează News.ro.

Reprezentativa României va evolua în galben complet, în timp ce polonezii vor juca în tricouri albe şi şorturi roşii.

Elevii selecţionerului Christoph Daum vor purta următoarele numere pe tricouri la întâlnirea cu Polonia: 1. Costel Pantilimon, 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 4. Florin Gardoş, 5. Dorin Rotariu, 6. Vlad Chiricheş, 7. Alexandru Chipciu, 8. Mihai Pintilii, 9. Florin Andone, 10. Gheorghe Grozav, 11. Andrei Ivan, 12. Ciprian Tătăruşanu, 13. Alexandru Băluţă, 14. Iasmin Latovlevici, 15. Bogdan Ţîru, 16. Florin Niţă, 17. Eric Bicfalvi, 18. Răzvan Marin, 19. Bogdan Stancu, 20. Sergiu Hanca, 21. Cristian Ganea, 22. Cristian Săpunaru, 23. Nicolae Stanciu.

Reprezentativa României întâlneşte Polonia, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, sâmbătă, la Varşovia, de la ora 21.45. Meciul va fi transmis de TVR. 


Polonia este lider detaşat în grupa E, cu 13 puncte din 15 posibile, şi nu i-a dat nicio şansă echipei lui Christoph Daum în turul de pe Arena Naţională, din noiembrie: s-a impus cu un categoric 3-0, graţie reuşitei lui Grosicki şi "dublei" lui Robert Lewandowski.

Cel mai scump fotbalist român plecat din Liga 1, Nicolae Stanciu, va fi cel mai probabil rezervă. Selecţionerul Daum se va baza pe un sistem de joc 3-5-2, cu opt stranieri şi doar trei jucători din Liga 1.

ECHIPA PROBABILĂ: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Toşca - Benzar, R. Marin, Pintilii, Latovlevici - Bicfalvi - Chipciu, Andone.

CLASAMENT:

1. Polonia 5 4 1 0 12-6 13
2. Muntenegru 5 2 1 2 10-6 7
3. Danemarca 5 2 1 2 7-5 7
4. ROMÂNIA 5 1 3 1 6-4 6
5. Armenia 5 2 0 3 6-10 6
6. Kazahstan 5 0 2 3 3-13 2

Rezultatele obţinute de tricolori în actuala campanie de calificare:

ROMÂNIA - Muntenegru 1-1
Armenia - ROMÂNIA 0-5
Kazakhstan - ROMÂNIA 0-0
ROMÂNIA - Polonia 0-3
ROMÂNIA - Danemarca 0-0

Lotul pe care selecţionerul Christoph Daum va miza la jocurile cu Polonia şi Chile (13 iunie 2017, la Cluj, 21:00) este următorul:

Portari: Ciprian Tătăruşanu, Costel Pantilimon, Florin Niţă, Silviu Lung

Fundaşi: Romario Benzar, Bogdan Ţîru, Vlad Chiricheş, Cristian Săpunaru, Florin Gardoş, Alin Toşca, Iasmin Latovlevici, Cristian Ganea

Mijlocaşi: Sergiu Hanca, Răzvan Marin, Eric Bicfalvi, Mihai Pintilii, Nicolae Stanciu, Alexandru Băluţă, Alexandru Chipciu, Bogdan Stancu

Atacanţi: Dorin Rotariu, Gheorghe Grozav, Florin Andone, Andrei Ivan

Aici puteți urmări în timp real toate golurile din preliminariile CM 2018 și cele mai importante faze VIDEO


Transmisiuni la Digi Sport

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri