Dinamo a câştigat derbiul după ce Steaua a deschis scorul

Data actualizării: Data publicării:
gol dinamo 2+1 2

În etapa a 18-a a Ligii I, Dinamo a câştigat cu 3-1 partida cu Steaua de pe Arena Naţională. În tur, cu Steaua în postura de gazdă, scorul a fost egal, 1-1.

gol dinamo 2+1 2

Minutul 58. Dinamo îşi respectă statutul de gazdă şi înscrie din nou. Nemec duce scorul la 3-1, după o greşeală în apărarea Stelei.

Minutul 45+4. Dinamo preia conducerea în ultimul din cele 5 minute ale prelungirilor primei reprize. Nedelcearu a înscris pentru 2-1.

Minutul 37. Dinamo egalează. Tot dintr-un penalti, transformat de Hanca.

161130_DINAMO-STEAUA_06_INQUAM_Octav_Ganea_resize
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Minutul 1. Steaua a obţinut un penalti aproape imediat după începerea meciului. De Amorin a fost faultat în careu de Penedo iar lovitura de la 11 metri a fost transformată de Boldrin.

Ca de fiecare dată, meciul dintre Dinamo şi Steaua este considerat unul cu risc crescut. 400 de jandarmi au fost mobilizaţi pe străzile din apropierea Arenei Naţionale, pentru a preveni incidentele dintre suporteri. Pe stadion au fost 22.785 de spectatori.

Mai multe informaţii aici.

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Maric, St. Filip - Busuladzic - V. Lazăr, D. Nistor, Hanca, Rotariu - Nemec

Antrenor: Ioan Andone

Steaua: Fl. Niță - Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovic - Bourceanu, Muniru - Ad. Popa, Boldrin, De Amorim - Golubovic

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Arbitrul Ovidiu Haţegan conduce la centru derbiul dintre Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti. El este ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar Robert Dumitru este rezervă. Observatorii întâlnirii de pe Arena Naţională sunt Augustus Constantin şi Viorel Ilinca.

Antrenorul dinamovist Ioan Andone, al cărui post se spune că depinde de rezultatul meciului cu Steaua, a declarat, marţi, că echipa sa are nevoie de toate cele trei puncte, pentru a se putea apropia de locurile fruntaşe ale clasamentului Ligii I. După 17 etape, Dinamo se află pe locul 6 în clasament, cu 26 de punte. Lider este Steaua, cu 34 de puncte. Pe locurile 2 şi 3 se află CSU Craiova şi Viitorul Constanţa cu câte 33 de puncte, dar cu 18 meciuri jucate.

„Ne așteaptă un meci greu mâine, toți știm ce înseamnă un derby Dinamo - Steaua. Jucăm pe teren propriu și așteptăm foarte mulți suporteri, cum ne-au obișnuit în ultimul timp și cu coregrafii care să ne susțină necondiționat, pentru că asta e important. Meciul nu va fi ușor, va avea o încărcătură destul de mare. Avem nevoie de cele trei puncte ca de aer. Până la urmă cele trei puncte ne apropie de locurile fruntașe. Cred că le putem câștiga și sunt convins că jucătorii pot să câștige acest meci pe merit, pentru că avem valoare, avem un grup bun, l-am construit destul de greu, dar suntem echipa cu cele mai multe goluri marcate. Important e să nu primim gol și sigur vom marca gol. Steaua are calitate, nu întâmplător e pe primul loc, dar noi avem posibilitatea și jucători care pot face diferența”, a declarat Ioan Andone

Neînvins în derbiurile cu Dinamo ca antrenor al echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf spunea, cu o zi înaintea partidei, că își dorește să rămână invincibil: „Nu este niciun secret, e un lucru cu care mă mândresc. Sper să reușesc același lucru. Să nu pierdem meciul cu Dinamo și să încercăm să câștigăm pentru a ne menține poziția în clasament și pentru a avea cât mai multe puncte în fața ocupantei locului doi."

Chiar dacă Steaua nu a învins Dinamo în ultimele 7 partide directe.„Rezultatele Stelei în meciurile cu Dinamo din ultimul timp sunt pozitive. Și un rezultat de egalitate este un punct, iar asta e important, depinde de conjunctură. La un meci de un asemenea nivel întotdeauna rezultatul este unul deschis. Ambele doresc să câștige, e un derby și orice rezultat pozitiv este important. Niciodată nu poți spune dinainte cine va fi câștigătoarea'', a declarat Reghecampf.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri