Craiova a pierdut onorabil cu AC Milan. Jocul oltenilor, curajos

Data actualizării: Data publicării:
craiova bun

Formaţia CS Universitatea Craiova a fost învinsă, joi, pe teren propriu, de echipa AC Milan, scor 1-0 (1-0), în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Pentru CS Universitatea Craiova acesta a fost meciul de debut în cupele europene.

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 22:55 - Formaţia CS Universitatea Craiova a fost învinsă, joi, pe teren propriu, de echipa AC Milan, scor 1-0 (1-0), în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Pentru CS Universitatea Craiova acesta a fost meciul de debut în cupele europene.

Golul a fost marcat de Ricardo Rodriguez, în mintul 44, din lovitură liberă.

CS Universitatea Craiova: Calancea - Dimitrov (M. Roman '81), Spahija, Kelici, Briceag - Zlatinski - Gustavo, Mitriţă (Bărbuţ '67), F. Rossi (Mateiu '74), Bancu - Băluţă. Antrenor: Devis Mangia

AC Milan: G. Donnarumma - Abate, Zapata, Musacchio, R. Rodriguez - Kessie, Montolivo, Bonaventura - Borini (Andre Silva '66), P. Crutone (Antonelli '81), M. Niang. Antrenor: Vincenzo Montella

Cartonaşe galbene: Briceag '90+2 / Kessie '76

Returul este programat la Milano, la 3 august, de la ora 21:45.


ACTUALIZARE 21:45 - Gol, AC Milan. Golul a fost marcat de Ricardo Rodriguez, în mintul 44, din lovitură liberă.

Însă primul care putea deschide scorul a fost Alexandru Mitriță în minutul 22. Fostul jucător al Viitorului, care a jucat în sezonul precedent în Serie A, la Pescara, a scăpat singur cu Donnarumma. Jucătorul Craiovei a preferat un șut de la 16 metri, iar internaționalul italian a respins greu, în lateral.


Chiar dacă nu au mai jucat de trei ani în competițiile continentale, rossonerii au investit masiv în această vară (aproape 200 de milioane de euro), după ce Silvio Berlusconi a cedat clubul chinezilor. Leonardo Bonucci, Andre Silva, Ricardo Rodriguez, Hakan Calhanoglu, Andrea Conti, Mateo Musacchio, Frank Kessie și Lucas Biglia se numără printre achizițiile lombarzilor din această fereastră de mercato care încă nu s-a încheiat.

Deși câțiva jucători importanți (Bonucci, Calhanoglu, Suso, Bacca și Biglia) nu au făcut deplasarea în România, echipa lui Vincenzo Montella e clar favorită înaintea partidei de la Severin.

Antrenorul oltenilor Devis Mangia este convins că omologul său nu va menaja nicio vedeta din lotul care a ajuns în România: „AC Milan va juca la Severin cu cea mai bună echipă a spus acesta. Știu ideea de joc a lui Milan, am studiat-o, e clar că am văzut multe jocuri din sezonul trecut, dar, în acest an, este o echipă schimbată”, a spus Mangia, fost antrenor în Serie A, la Palermo.

„Sunt emoții, pentru că este debutul nostru în Europa. Acest oraș a dus lipsă. Sper să intrăm cu devotament, trebuie să credem în noi, mai ales că va veni multă lume la meci”, a precizat și Alexandru Băluță, jucător care a fost remarcat chiar de Vincenzo Montella:

„Am văzut o echipă talentată și jucători ca Băluță ne pot pune mari probleme. Va trebui să fim agresivi și să nu lăsăm spații”, a spus „L'Aeroplanino”.

Dacă Milan n-a mai jucat din sezonul 2013-2014 în Europa, atunci când a fost eliminată de Atletico, în optimile Champions League, Craiova n-a mai fost reprezentată în competițiile continentale din 2001, atunci când Universitatea a jucat în Cupa UEFA Intertoto, de unde a fost eliminată de cehii de la FC Slovacko. Cu o stagiune în urmă, oltenii au participat în preliminariile Cupei UEFA, acolo unde au pierdut, în preliminarii, în fața macedonenilor de la Pobeda.

Echipele probabile:

AC Milan: G. Donnarumma - Abate, Musacchio, Zapata, R. Rodriguez - Kessie, Montolivo, Bonaventura - Borini, Cutrone, Niang.

CS U Craiova: Calancea - Dimitrov, Spahija, Kelic, Briceag - Rossi, Zlatinski, Bancu - Gustavo, Băluţă, Mitriţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri