Sevilla-CFR Cluj, remiză într-un meci decisiv pentru calificarea în optimile Europa League

Data actualizării: Data publicării:
cfr sevilla

Sevilla-CFR Cluj s-a încheiat 0-0, joi seară, partidă desfășurată în turul al doilea al şaisprezecimilor Ligii Europa. CFR Cluj nu reușește să ajungă în optimile Europa League, deși a fost foarte aproape.

CFR Cluj n-a pierdut în cele două meciuri cu Sevilla, dar s-a oprit în șaisprezecimile Europa League. Păun putea fi eroul campionilor României, în ultimele minute ale returului din Spania.

CFR Cluj a fost egala Sevillei și în retur, dar andaluzii merg în optimile Europa League. Campioana României a reușit să marcheze pe Ramon Sanchez Pizjuan, dar golul lui Păun din minutul 87 a fost anulat după consultarea arbitrajului video pentru un henț al lui Traore.

Reguilon și Kounde au avut cele mai mari ocazii ale Sevillei în prima repriză, pe care CFR Cluj a încheiat-o cu un adevărat asalt la poarta lui Bono.

După golul anulat al lui Păun, Bordeianu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Eliminată din Europa League după 0 la 0 la Sevilla, CFR Cluj se pregătește de startul play-off-ului Ligii 1. Are meci în Gruia cu Astra, luni, de la 20:30, pe Digi Sport 1.

ACTUALIZARE 23:54. Partida, prelungită cu 7 minute, se încheie 0-0, scor la care se califică spaniolii.

ACTUALIZARE 23:45 CFR Cluj deschide scorul în minutul 87 prin Păun, dar golul este anulat după ce a fost consultat sistemul VAR, pentru că a fost henț.

LIVE VIDEO, AICI, pentru abonații RCS & RDS.

LIVE TEXT, AICI. 

CFR Cluj a terminat la egalitate cu Sevilla, 1-1, acum o săptămână, cu mult mai titrata sa adversară, la capătul unui meci nu tocmai spectaculos. Dar după care spaniolii sunt cei care au fost bucuroşi de rezultat. Golul ardelenilor a fost marcat de Ciprian Deac din penalty.

Dan Petrescu, discurs rezervat

„Este un meci foarte important, dar sunt realist şi sunt convins că şansele sunt mici. Dacă era 1-0 în meciul tur eram mai optimist, dar cu acest rezultat şansele sunt mici şi numai o altă minune ar face ca noi să ne calificăm.

Am studiat Sevilla şi Sevilla ne-a studiat foarte bine pe noi, iar antrenorul lor este unul de mare valoare. Jucătorii sunt actorii principali tot timpul. Avem un lot de jucători cu foarte mare experienţă, unii dintre ei pe final de carieră şi vor să dea tot ce au mai bun, îşi doresc foarte mult să ajungă cât mai departe în Europa.

Penalty-urile astăzi (n.r. la antrenament) le vom bate poate. Dă, Doamne, să ajungem acolo. Presiunea e la ei, la noi ce presiune să fie?”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea partidei.

Ciprian Deac crede că partida cu Sevilla din Europa League este meciul carierei sale

Mijlocașul CFR Cluj, Ciprian Deac, a spus că, pentru el, partida cu Sevilla de joi seara, din returul Europa League, este meciul carierei sale.

Ciprian Deac consideră că CFR Cluj se va autodepăşi şi jucătorii vor face tot ce le stă în putinţă pentru a ieşi victorioşi de pe Ramon Sanchez Pizjuan.

„Am simţit la meciul tur că au jucat la potenţialul lor maxim. E o echipă valoroasă. Dacă ei vor da 100%, noi vom încerca să dăm 150%. E clar că Sevilla este echipa favorită, dar noi vom încerca să compensăm prin dăruire. Nu am venit doar să jucăm acest meci, vrem să facem istorie. Întâlnim o echipă foarte bună. Eu aştept de mult acest meci, aştept să mergem în faza următoare, dar trebuie să fim realişti şi vom vedea ce se va întâmpla. Am fost supărat după meciul tur, cu mai multă atenţie puteam să obţinem victoria. Sperăm să nu mai avem asemenea momente, pentru că Sevilla este o echipă care, dacă nu eşti atent, te poate taxa în orice moment”, a spus Deac într-o conferință de presă.

Întrebat dacă acesta este meciul carierei sale, Deac a răspuns: „Da, cred că este şi pentru colegii mei. Dacă am trece în faza următoare ar fi cea mai mare performanţă din istoria clubului”.

Echipele de start pentru meciul Sevilla-CFR Cluj

Sevilla: Bounou - Navas, Diego Carlos, Kounde, Reguilon - Jordan, Gudelj, Fernando - Suso, de Jong, Ocampos
Rezerve: Pastor, Sergi Gomez, Rony Lopes, Nolito, Banega, Escudero, En-Nesyiri
Antrenor: Julen Lopetegui

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu, Djokovic - Deac, Păun, Omrani – Traore
Rezerve: Sandomierski, Luis Aurelio, Boli, Golofca, Hoban, Cestor, Rondon
Antrenor: Dan Petrescu

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri