FC Viitorul - CFR 1-0. Echipa lui Hagi, primul titlu din istoria echipei

Data actualizării: Data publicării:
viitorul cfr

Formaţia FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I şi, conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioană a României.

ACTUALIZARE 22:10 - Formaţia FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I şi, conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioană a României. FCSB a învins CSU Craiova cu 3-0 şi a terminat la egalitate de puncte cu FC Viitorul, 44. Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB, care a învins CS Universitatea Craiova, scor 3-0, ar trebui să fie campioana României. Înainte de acest meci, patronul bucureştenilor, Gigi Becali, a spus că se va adresa TAS pentru a primi dreptate. (Vom reveni)

Gabi Iancu a marcat unicul gol al meciului, din penalti în minutul 65, el transformând lovitura de la 11 metri acordată după un fault al lui Larie asupra lui Coman.

FC Viitorul: Rîmniceanu - Benzar, Ţîru, Boli, Ganea - N. Roşu (Iancu '52), Mladen (S. Rădoi '61), Casap - Chiţu, Ţucudean, Morar (Coman '46). Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR Cluj: Vîtcă - Rus, Larie, Horj, Peteleu - A. Mureşan, Deac - Sârbu (Roman '69), Păun (Antal '66), Nouvier - Omrani (Sorsa '83). Antrenor: Vasile Miriuţă

Cartonaşe galbene: Benzar '51, Ţucudean '85 / Vîtcă '63, Deac '79

Arbitri: George Cătălin Găman - Vasile Marinescu, Ciprian Florin Danşa - George Rădulescu

Observatori: Adrian Vidan, Bogdan Buhuş

Acesta este primul titlu de campioană a României pentru FC Viitorul.


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 21:27 - Gol Viitorul. Gabi Iancu înscrie în minutul 62 din penalti.  Viitorul stelist Larie a făcut penalty, l-a faultat pe Florinel Coman. La acest scor, Viitorul este campioană.


Deși este la egalitate de puncte cu FCSB, Viitorul este principala favorită la titlu, iar dacă va câștiga cu CFR va fi campioană. Echipa lui Gigi Becali a contestat criteriul de departajare și consideră că în ca de egalitate ar trebui să se ia în considerare duelurile directe din tot sezonul, dar LPF a emis un comunicat prin care susține că, în caz de egalitate, se vor lua în considerare doar meciurile din play-off.

„S-a creat o presiune enormă în afara terenului din vorbe și din speculații. Noi nu am făcut nimic în afara terenului, nu am vorbit niciodată de adversari, nu se poate să faci așa, să inventezi lucruri”, a declarat Gică Hagi.

Pentru CFR meciul cu echipa lui Hagi este unul fără miză, dar ardelenii promit să-și apere corect șansele, chiar dacă s-au deplasat la Ovidiu fără 6 jucători importanți.

„Toţi colegii mei sunt profesionişti şi vor juca pe bune. Nu se pune problema. Cred că Viitorul ia titlul. Sunt mult mai motivaţi. Joacă cu titlul pe masă”, a spus Cristi Bud.

Echipele de start:

FC Viitorul: Rîmniceanu - Benzar, Ţîru, Boli, Ganea - N. Roşu, Mladen, Casap - Chiţu, Ţucudean, Morar.
Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR Cluj: Vîtcă - Rus, Larie, Horj, Peteleu - A. Mureşan, Deac - Sârbu, Păun, Nouvier - Omrani.
Antrenor: Vasile Miriuţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri