Marocul anunță că va înlocui Ucraina pentru candidatura la Cupa Mondială din 2030 alături de Spania și Portugalia

Data publicării:
mingea de fotbal în plasa unei porți
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Marocul s-a oferit să înlocuiască Ucraina pentru candidatura comună cu Spania și Portugalia pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2030, în condițiile în care războiul nu pare că este aproape de sfârșit, iar guvernul de la Kiev a decis să renunțe la aceste planuri.

Ucraina plănuise, inițial, să depună o candidatură comună cu Spania și Portugalia pentru a găzdui Cupa Mondială din 2030. Din cauza războiului, însă, guvernul de la Kiev a trebuit să renunțe la candidatură.

„Vreau să anunț că Regatul Marocului a decis,  împreună cu Spania și Portugalia, să depună o candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale din 2030. Această candidatură comună, fără precedent în istoria fotbalului, va aduce împreună Africa și Europa, nordul și sudul Mediteranei, și lumile africană, arabă și euro-mediteraneană”, a anunțat regele Mohammed al VI-lea al Marocului, într-o scrisoare oficială.

Până acum, acesta este al doilea grup de țări care anunță o candidatură comună, pe lânăg un alt grup format din țări sud-americane – Paraguya, Chile și Uruguay.

La începutul lunii octombrie, Ucraina s-a alăturat Spaniei și Portugaliei în încercarea lor de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2030. Anunțul a fost făcut într-o declarație comună ale celor două federații de fotbal din Spania și Portugalia, care au numit candidatura „un act de solidaritate europeană”.

Citiți și: Cine se luptă pentru organizarea ediției centenare a Cupei Mondiale 2030 și ce legătură au cu asta Zelenski, Messi și prințul MBS

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri