Sari la conținut

Mesaje de susținere pentru Jerome Boateng, după declarațiile unui politician de extremă dreapta

Foto: Gulliver/GettyImages

Te rugăm, fii vecinul nostru!” - este mesajul scris de suporterii germani afișat în timpul amicalului cu Slovacia, pierdut de nemți cu 3-1.

Într-o discuție cu jurnaliștii de la Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung, Alexander Gauland a spus că „oamenii îl consideră un fotbalist bun, dar nu îl vor ca vecin pe Boateng”. Politicianul a revenit ulterior și a precizat că vorbea ipotetic despre părerile altor oameni, adăugând că nu a făcut nicio referire la fundașul german. Jurnaliștii au arătat însă că discuția a fost înregistrată.

Asta nu i-a oprită pe suporterii germani să arate mesaje de susținere pentru jucătorul care evoluează la Bayern Munchen. În amicalul contra Slovaciei au arătat că l-ar prefera ca vecin pe jucătorul cu tată ganez decât pe avocatul de 75 de ani, informează Deutsche Welle.

Mai degrabă aș avea un vecin apărător central, decât o extremă dreapta”, a scris un suporter pe Twitter, mesaj care a fost preluat și de alți utilizatori.

Oliver Bierhoff, directorul tehnic al naționalei germane, a comentat că oamenii care fac asemenea declarații se discreditează singuri, precizează BBC.

O reacție a venit și de la UEFA, care desfășoară o amplă campanie numită „Nu rasismului”. Contul de Twitter în limba germană a postat o fotografie cu doi copii și mesajul „Vecini la Germania-Slovacia”.


Jerome Boateng este unul dintre jucătorii din naționala Germaniei cu rădăcini din afara Germaniei. Ilkay Gündogan, Emre Can și Mesut Özil au rădăcini turce, Shkodran Mustafi are legături cu Albania, Mario Gomez cu Spania, Leroy Sane cu Franța, Antonio Rüdiger cu Sierra Leone, Karim Bellarabi cu Moroc.