Messi află dacă va fi condamnat pentru fraudă fiscală

Data actualizării: Data publicării:
FC Barcelona v Juventus - UEFA Champions League Quarter Final: Second Leg
Foto: Guliver/GettyImages

Curtea Supremă de Justiție de la Madrid va analiza astăzi în ședință secretă recursul înaintat de Leo Messi și tatăl acestuia împotriva condamnării la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală, decizie luată de un tribunal din Barcelona.

FC Barcelona v Juventus - UEFA Champions League Quarter Final: Second Leg
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 16:50 - Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă de Justiţie de la Madrid a luat astăzi o decizie în ceea ce priveşte recursurile înaintate de Leo Messi şi tatăl său împotriva deciziei de condamnare la un an si 9 luni de închisoare pentru frauda fiscală (hotărâre luată de un tribunal din Barcelona). Totuşi, Curtea Suprema a anunţat că va face publică decizia luată astăzi în momentul în care motivarea va fi redactată şi va fi transmisă părţilor.


 

Cinci judecători vor dezbate în ședință secretă acest recurs. Nu va fi o ședință publică sau cu prezența lui Leo Messi sau a avocaților. Curtea Supremă are mai multe opțiuni la dispozitie.

Prima ar fi reducerea sau anularea pedepsei decise de Tribunalul din Barcelona. A doua ar fi menținerea acestei decizii de 21 de luni de închisoare pentru cei doi Messi. În acest caz nu înseamnă că cei condamnați vor ajunge la închisoare. Codul penal din Spania prevede că orice pedeapsă cu închisoarea de până la 21 de luni nu se execută efectiv decât în caz de o nouă condamnare la închisoare.

A treia și cea mai periculoasă decizie pentru Leo Messi ar fi ca cei cinci judecători să decidă mărirea pedepsei. În acest caz, Leo Messi ar fi obligat să se prezinte la un centru penitenciar într-un termen pe care tot judecătorii ar urma să-l stabilească.

Oricare ar fi decizia judecătorilor, e posibil ca aceasta să nu fie cunoscută azi. Aceștia pot decide să anunțe decizia doar după redactarea completă a deciziei lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri