Messi, salariu crescut de 5.000 de ori în 16 ani

Data actualizării: Data publicării:
FC Barcelona v Real Betis Balompie - La Liga

„Este indispensabil ca Messi să continue cu noi”, a spus președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, la televiziunea catalană TV3. Viitorul lui Messi este o obsesie pentru echipa catalană, care nu scapă de temerea de a-l pierde pe cel mai bun jucător al lumii, scrie digisport.ro.

FC Barcelona v Real Betis Balompie - La Liga

Barcelona trebuie să meargă pe sârmă, pentru a-l menține mulțumit și fericit pe starul argentinian. De aceea, clubul blaugrana a pregătit deja a opta renegociere a contractului pentru Lionel Messi.

Contractul actual al lui Lionel Messi a fost semnat pe 19 mai 2014 și expiră în 2018, deci Messi ar mai avea oricum doi ani de contract. Catalanii nu vor să riște nimic, însă, și sunt pregătiți să-i prelungească angajamentul jucătorului de 29 de ani și să-i mărească și salariul.

Este a opta renegociere a contractului lui Lionel Messi din 2005 încoace, de la semnarea primului său contract profesionist cu Barcelona. Salariul său va crește cu 72%, anunța AS încă de acum două luni. De la 22,8 milioane de euro net la 39,4 milioane de euro net. E vorba de o majorare cu 16,6 milioane de euro.

Asta înseamnă că Messi va primi aproape 40 de milioane de euro în mână numai din salariul de la Barcelona!

Cum a evoluat, însă, salariul starului argentinian de-a lungul timpului? În 2000, când a ajuns la Barcelona, la 13 ani, Messi avea un contract de 600 de euro pe lună, deci de 7200 de euro anual.

În 2005, după ce debutase deja la echipa mare, fără a avea însă vreun meci ca titular, Messi a semnat primul său contract profesionist cu clubul. Urma să primească un salariu de 3 milioane de euro anual, până în 2011.

După doar câteva luni, însă, acel contract a fost reînnoit, iar salariul, majorat, după ce a primit cetățenia spaniolă.

În ianuarie 2007, deja devenit un obișnuit în prima echipă, a semnat un nou contract, valabil până în 2014. După câteva luni, însă, acest angajament a fost din nou revizuit.

În 2008, odată cu numirea pe banca primei echipe, Guardiola a luat, printre primele sale măsuri, și cea a prelungirii contractului cu Leo Messi. Atunci, Messi a primit o majorare a salariului până la 7 milioane de euro.

În septembrie 2009, o nouă mărire de salariu, până la 10,5 milioane de euro pentru starul argentinian. Tot atunci, clauza sa de reziliere a fost făcută de 150 de milioane de euro.

În 2013, Messi a renegociat iar cu Barcelona. Salariul a crescut la 13 milioane de euro, cel mai mare din echipă. Clauza a fost și ea majorată, la 250 de milioane de euro. Nu pentru mult timp, însă...

După transferul lui Neymar și după ce Cristiano Ronaldo a reînnoit contractul cu Real Madrid, ajungând să câștige peste 18 milioane de euro anual - cel mai mare salariu din lume la acea dată -, reprezentanții lui Messi au bătut iar la poarta Barcelonei. Atunci, președintele Sandro Rosell, a ieșit public să calmeze spiritele, după ce apăruseră zvonurile cu privire la o posibilă plecare a lui Messi.

Pe 16 mai 2014, Messi a semnat iar o reînnoire a contractului, ajungând la salariul de peste 20 de milioane de euro fix, cu bonusuri care i-ar fi adus încă 4 milioane de euro anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri