Mircea Sandu: Până la sfârşitul anului mă aştept ca patru cluburi din Liga I să intre în insolvenţă

Data publicării:
5850393-Mediafax Foto-Octav Ganea 1

„Eu estimez că până la sfârşitul anului cel puţin patru cluburi din Liga I vor intra în insolvenţă, sper să nu am dreptate. Eu de câţiva ani estimez că fotbalul românesc va intra în lipsă de fonduri, ca toate economiile din Europa. Şi fotbalul din România ar fi trebuit la nivelul Ligii I să vină cu nişte propuneri. Dacă înnebunim pentru 800.000 de euro sau 1,5 milioane care se iau de la televiziuni şi credem că banii ăia putem să îi şmecherim într-un anumit fel şi credem că putem să ne desfăşurăm activitatea cu banii ăia, nu se poate. Nu avem bugete clare, de minimum 3-4 milioane care să fie asigurate. E clar că trebuie redusă competiţia ca să duci campionatul în condiţii bune. Şi sunt probleme şi în Liga a II-a, am auzit că la Turnu Severin, Argeş şi Farul Constanţa”, a spus el.

Întrebat dacă ar investi într-un club de fotbal în cazul în care ar fi om de afaceri, Mircea Sandu a răspuns: „Sunt om de afaceri. Nu aş investi într-un club de fotbal din Liga I”.

Şeful de la Casa Fotbalului a menţionat că a fost convocat la Comsiei de Disciplină a forului pe care îl conduce, într-o speţă legată de Universitatea Craiova. „M-a sunat Dragomir acum, că suntem citaţi la Comisia de Disciplină a FRF pentru nu ştiu ce cauză cu Craiova. Am rămas puţin perplex, trebuie să văd despre ce e vorba. Eu pe la FIFA şi UEFA am auzit doar de astfel de lucruri pe la Comisia de Etică, dar nu la Comisia de Disciplină a instituţiei pe care o conduci”, a precizat Sandu, care a adăugat că el poate fi judecat de membrii Comitetului Executiv

„Dacă Sandu a greşit, ceilalţi membri ai Comitetului Executiv trebuie să îl judece. Şi să ia sau nu o sancţiune”, a menţionat el.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri