Sari la conținut

Monica Iagăr, la 44 de ani: De la 8.000 de lei salariu la 12.000 de lei pensie

Preşedintele împuternicit al CS Dinamo, Monica Iagăr, s-a pensionat pe caz de boală la vârsta de 44 de ani, au declarat, pentru News.ro, surse din cadrul grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Pensionându-se înainte de 15 septembrie, Iagăr va putea beneficia de pensie specială, care va fi mai mare decât salariul. Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvernul Tudose care stabileşte că pensiile militarilor nu vor mai putea depăşi media soldelor/salariilor nete cuprinse în baza de calcul va intra în vigoare la 15 septembrie.

Comisarul-şef de poliţie Iagăr Monica a fost împuternicită, la 25 noiembrie 2016, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, să îndeplinească atribuţiile postului de preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti pe o perioadă de şase luni. La finalul acestei perioade, împuternicirea a fost prelungită cu încă şase luni. La CS Dinamo ea avea un salariu de 8.000 de lei. Pensia pe care o va primi fosta atletă va fi de 12.000 de lei, conform digisport.ro. Este o creștere a veniturilor cu 50%.

Anterior numirii în fruntea CS Dinamo, fosta atletă a ocupat din 2009 funcţia de şef Serviciu/Birou coordonare activităţi sportive din cadrul Centrului Cultural al MAI, structură subordonată Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MAI.

La clubul dinamovist, Iagăr i-a urmat în funcţie lui George Cosac, care a îndeplinit atribuţiile postului de preşedinte în perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016.

Potrivit surselor citate, pentru preluarea funcţiei de preşedinte al CS Dinamo s-au înscris trei candidaţi.

Sursa: News.ro