Ce spun Dică și Becali, după 1-5 cu Sporting Lisabona

Data actualizării: Data publicării:
DICA

FCSB a ratat din nou calificarea în grupele Ligii Campionilor, după un eşec umilitor pe teren propriu, 1-5 cu Sporting Lisabona. Antrenorul roş-albaştrilor, Nicolae Dică, este de părere că diferenţa a fost făcută de calitatea individuală a lusitanilor.

DICA
foto: Digisport

"Diferenţa au făcut-o jucătorii de valoare de la Sporting. S-a văzut că nouă ne-au lipsit jucători importanţi. Sporting e o echipă valoroasă, are jucători de mare valoare. Sunt convins că se va putea lupta cu Porto şi Benfica la titlu în acest sezon.

La pauză le-am spus jucătorilor că ne putem califica. Era 1-1, voiam o echipă scurtă, agresivă. Consider că am intrat bine în partidă după pauză, am controlat jocul. Pe acest fond, a venit golul lor de 2-1. Apoi ne-au prins pe contre şi s-a terminat cu speranţele la calificare. Din păcate le-am oferit acele contraatacuri, ştiam că au jucători buni pe benzi, şi-au făcut jocul şi practic acolo s-a terminat.

Lucrul pozitiv e că jucăm în grupele Europa League. Mă bucur că timp de 60 de minute am jucat de la egal la egal cu Sporting, dar clar e o echipă mai valoroasă decât noi. Nu prea au avut ocazii, dar le-am dat acele contraatacuri şi aia a fost. Cu toţii sunt dezamăgiţi, pentru că nu ştii când te mai întâlneşti cu asemenea şanse. Trebuie să trecem peste acest rezultat şi să ne axăm pe campionat. Băieţii trebuie să fie cu moralul sus", a explicat Dică, la conferinţa de presă, citat de digisport.ro.

Becali: Ne-au mâncat. Acum obiectivul e campionatul

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, miercuri, după ce echipa sa a pierdut la scor meciul cu Sporting Lisabona (1-5), că va schimba strategia şi va miza pe campionatul intern.

„În grupele Europa League se întăreşte echipa. Vine la mijloc un Nedelcu, avem un Coman, fundaşii centrali pe care i-am luat, vine şi Bălaşa, vin vreo patru jucători care întăresc echipa şi schimbă toată faţa unui meci de fotbal. Dar nu mă mai interesează decât campionatul, acum jucăm în Europa cu rezervele, o să schimbăm. Gata, noi ne-am atins obiectivul. De acum încolo nu mai există locul 2, nu mai există play-off de Champions League de pe locul 2. Există numai campioana, prima. Noi acum ne axăm pe campionat. La fotbal trebuie să gândeşti numai şi numai economic, că altfel eşti distrus. Ca să pot să trăiesc fotbalistic gândesc economic. Nu mai întăresc echipa, nu mai are rost, nu mai ai ce. Băluţă era numai dacă ne calificam în Champions League. Nu mai dau încă două milioane", a declarat Becali la Digi Sport.

Referindu-se la meciul cu Sporting, Becali a spus că echipa portugheză are doi fundaşi centrali - Coates şi Mathieu - mai slabi ca Larie, dar ceilalţi opt au făcut diferenţa, nelăsându-i pe elevii lui Nicolae Dică să ajungă la apărători.

„Eu am văzut că e diferenţa mare de valoare. Noi am avut acolo nişte ocazii şi dacă marcam acolo, era altceva. Altfel jucam. Acum, la 1-1, trebuia să ne descoperim, că nu aveam nicio şansă. Oricum ne scoteau. Singurul lucru de care îmi pare rău e că n-am ajuns să jucăm pe fundaşii centrali ai lor. Au fundaşi centrali mai slabi decât Larie. Dar nu ai cum să ajungi acolo că ei au opt rapizi, valoare plus jocul. Să zicem că a greşit Niţă la golul doi, îţi dădea altul gol şi tot te bătea. Nu puteai să rezişti. Ce, ne bucurăm pentru o adiere de vânt (n.r. - primele 60 de minute)? Nu am fost egali nici la meciul tur. Am fost egali ca scor. Ca joc, s-a văzut că e mare diferenţa. La nivelul acesta, un singur jucător aduce plus valoare sau minus valoare. Când l-a mai băgat şi pe Gnohere şi a jucat cu două vârfuri, gata! A început nunta! Nu ai cum să joci cu două vârfuri cu o echipă valoroasă, n-ai cum. Cu ăştia poţi să joci ce am jucat noi: te aperi şi apoi dai pe Alibec sau pe un vârf în faţă. Dacă doi jucători nu fac faza defensivă şi bagi un jucător în plus, te mănâncă cum ne-au mâncat. Alibec a scos maximum, nu poţi să te baţi singur cu toţi”, a adăugat finanțatorul FCSB, citat de News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri