Oficial: Steaua - Dinamo se joacă pe Ghencea, cu doar 26.000 de spectatori

Data publicării:
215591 215591 stadion ghencea

Decizia s-a luat după ce apăruse o variantă surpriză, tocmai din Ardeal. Administratorii de la „Cluj Arena” au propus ca derby-ul fotbalului românesc să fie găzduit de cel mai nou stadion al Transilvaniei, dar cele două formații bucureștene au refuzat, preferând să mute întâlnirea în Ghencea.

Confirm că am cerut din timp util ALPAB să jucăm meciul cu Dinamo pe Arena Națională. De obicei, știm cu aproximație când sunt meciurile. După discuția legată de reprogramări s-a revizuit programul competițional și s-a ajuns la forma - sper - finală, în care aveam de jucat două restanțe înaintea returului, apoi se intră în restul de etape. Datele pe care le aveam noi erau cu aproximație, și am transmis în ianuarie cererea pentru meciul cu Dinamo, fiindă îl consideram singurul de jucat pe Arena Națională. Am făcut cererea chiar pentru 1 martie. Modalitatea de lucru era ca înainte cu una sau două săptămâni să facem contractul. În urma zvonurilor că s-ar putea să nu jucăm meciul cu Dinamo din cauza meciului cu Argentina, am discutat cu FRF, cu domnul președinte Mircea Sandu, care mi-a spus că Federația are nevoie de teren în perioada 1-5 martie și că nu putem juca pe Arena Națională la data stabilită”, a declarat Valeriu Argăseală.

Am încercat să găsim alte soluții, fiindcă meciul acesta cred că e cel mai important din fotbalul românesc. Am discutat cu ALPAB, am căutat să găsim să recuperăm terenul stricat, dacă ajungeam la un acord. Dacă jucam pe 1 martie, terenul nu putea fi pus la dispoziția echipei naționale până marți seară, când Argentina avea programat antrenamentul oficial. Dacă s-ar juca pe 1 martie, ar trebui schimbată o zonă mare de teren și ar trebui făcută o investiție, iar iarba e foarte scumpă în această perioadă. Am propus să jucăm pe 28, adică vineri, cu o zi înainte. Nu aveam contract, iar problema era aceeași, a reconstrucției terenului”, a adăugat oficialul stelist.

Nu mai există posibilitatea de a reprograma meciul, astfel că singura soluție e să jucăm pe 1 martie pe Ghencea. Ca o glumă, Cluj Arena s-a oferit să ne găzduiască acest meci Steaua - Dinamo, considerând că e cel mai important meci din fotbalul românesc și ar merita să se joace pe o arenă mare. Am mulțumit pentru ofertă, dar am considerat că meciul trebuie să se joace în București, din respect pentru suporteri”, a mai spus președintele CA al Stelei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri