Petrolul a încălcat regulamentul FRF și riscă să piardă patru partide cu 3-0

Data publicării:
137961 137961 petrolul suspendare

 

După tot scandalul declanşat de barajul Rapid-Concordia, în fotbalul românesc este aproape să izbucnească altul. Împotriva Petrolului Ploieşti sunt patru adrese la LPF, din partea cluburilor FC Braşov, Oţelul, Concordia şi Dinamo, în care se cere ca formaţia lui Contra să piardă jocurile cu 0-3. În cele patru jocuri, echipa din Ploieşti a obţinut opt puncte, scrie digisport.ro:

Etapa 3: Petrolul-Braşov 0-0

Etapa 4: Oţelul-Petrolul 1-2

Etapa 7: Petrolul-Concordia 2-0

Etapa 8: Dinamo-Petrolul 1-1

Cele patru acuză că Petrolul a încălcat articolul 46 din ROAF, care obligă cluburile să aibă pe foaia de joc cel puţin cinci jucători formaţi la nivel naţional.

Un jucător format la nivel naţional este acela care în intervalul 15-21 de ani a evoluat minimum trei ani în România.

Deocamdată, Petrolul nu s-a pronunţat oficial în acest sens, dar se pare că se bazează pe sentinţa favorabilă primită de CFR de la TAS, prin care „Federaţia Română nu poate limita numărul de jucători din Uniunea Europeană”. În schimb, cluburile care acuză spun că „această sentinţă nu are nicio legătură cu articolul legat de formarea jucătorilor la nivel naţional”.

Dacă Petrolul ar pierde cele patru meciuri, echipa ar coborâ până pe locul 14, cu opt puncte. În schimb, benecifiarele ar urca în clasament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri