Pique: „Nu se poate pune în discuţie implicarea mea la naţionala Spaniei. De ce un fotbalist nu poate vorbi de politică?”

Data publicării:
gerard pique la vot referendum barcelona

Fundaşul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, a declarat, miercuri, că este extrem de implicat la naţionala Spaniei, pe care o consideră o familie şi unde evoluează de 15 ani, el subliniind că fiecare are dreptul la opinie, iar un fotbalist ar trebui să vorbească şi despre politică.

Nu se poate pune în discuţie ataşamentul meu faţă de echipa naţională. Vin aici de când aveam 15 ani. Consider că aici este familia mea. Mă doare că se discută despre implicarea mea. Sunt mândru să fac parte din selecţionata Spaniei şi din acest grup. Nu vă îndoiţi de implicarea mea”, a declarat Pique.

El nu regretă că s-a exprimat în legătură cu situaţia din Catalonia. „Am spus ce am gândit. Nu putem gândi toţi la fel. Cred că oamenii trebuie să poată vota. Îi înţeleg pe cei care gândesc astfel. De ce să nu zic nimic? Înţeleg că unii fotbalişti nu se exprimă şi respect acest lucru. Dar de ce un fotbalist nu ar putea vorbi despre politică?

Jucătorul Barcelonei este convins că „multe persoane din Spania sunt în favoarea votului din Catalonia. Fiecare îşi poate exprima părerea, asta contează. Va fi greu să oprim fluierăturile şi huiduielile, eu doar mă simt prost faţă de coechiperii mei. Nu merită asta”.

Fotbalistul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, a declarat, duminică, după meciul cu Las Palmas, că se simte catalan mai mult ca niciodată şi că dacă se consideră că reprezintă o problemă prin opiniile sale, este dispus să se retragă din naţionala Spaniei.

El a fost apostrofat de fanii prezenţi la antrenamentul naţionalei Spaniei de luni, care i-au reproşat că nu merită să fie în lot deoarece şi-a manifestat susţinerea pentru Catalonia. „Pique, ticălos, afară din naţională”, „Pique, Spania este ţara ta”, i-au scandat fanii, majoritatea afişând banderole cu drapelul spaniol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri