Premieră: Foste campioane europene, duel în liga a doua

Data publicării:
minge fotbal poarta generic

Duminică, 11 septembrie, de la ora 15:15, două foste campioane ale Europei vor da piept într-un derby disputat într-o ligă inferioară. Aston Villa va primi vizita lui Nottingham Forest în etapa a șasea din liga secundă engleză, scrie digisport.ro.

minge fotbal poarta generic

Este o premieră istorică. Niciodată până acum două foste câștigătoare ale Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor nu s-au „duelat” într-o ligă inferioară.

Aston Villa este câștigătoarea CCE din 1982, când a învins-o în finală pe Bayern Munchen cu 1-0. Nottingham Forest este campioana edițiilor 1979 și 1980. „Pădurarii” au învins în prima finală Malmo, iar în a doua FC Hamburg, cu același scor: 1-0.

Aston Villa a retrogradat în această vară din Premier League pentru prima oară din 1987 și pentru prima oară de la înființarea competiției, în 1992, în timp ce Nottingham Forest a retrogradat din Premier League la un an de la înființarea noului format, în 1993. De atunci, ”pădurarii” au ajuns chiar și mai jos, în liga a treia. Din 2008, Nottingham Forest joacă neîntrerupt în liga secundă din Albion și deține recordul de singura echipă din lume cu mai multe trofee continentale decât trofee naționale: 2 la 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri