Președintele FIFA exclude varianta ca Italia să meargă la CM 2018

Data actualizării: Data publicării:
fifa
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele FIFA, elveţianul Gianni Infantino, a exclus posibilitatea ca selecţionata de fotbal a Italiei să ia parte la Cupa Mondială din vara anului viitor, în locul reprezentativei Spaniei, informează agenţia EFE.

fifa
Foto: Guliver/GettyImages

Presa italiană a lansat în ultima perioadă o serie de speculaţii legate de o posibilă recalificare a Italiei la turneul final din Rusia, după ce FIFA şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din cadrul Federaţiei de fotbal din Spania (RFEF), care ar putea duce la excluderea naţionalei acestei ţări de la Mondialul 2018.

Pe 15 decembrie, forul fotbalistic internaţional a anunţat că va trimite în scurt timp o delegaţie la Madrid, pentru a analiza situaţia RFEF, pentru a se asigura că există nicio ingerinţă din partea unor terţi în problemele interne ale federaţiei spaniole.

Infantino consideră că eşecul Italiei în preliminariile CM 2018 este „o tragedie” pentru fotbalul din această ţară, care trebuie „să înveţe însă din înfrângeri”.

Conducătorul FIFA a făcut aceste precizări cu ocazia unei ceremonii organizate, la Roma, de Comitetul olimpic Italian (CONI), subliniind cu această ocazie că „o calificare se obţine pe teren”.

Reprezentativa Spaniei ar putea exclusă de la Cupa Mondială din 2018, din cauza ingerinţei politice în alegerile pentru conducerea federaţiei.

Conform mai multor surse, Consiliul Superior al Sportului s-a implicat în procesul de alegere al preşedintelui federaţiei din luna mai. Denunţul la FIFA ar fi fost făcut chiar de fostul preşedinte Angel Maria Villar (67 de ani), în funcţie din 1988 şi reales în mai, dar care apoi a fost suspendat pentru corupţie.

În urmă cu o săptămână, FIFA a ameninţat Federaţia Spaniolă de Fotbal, prin intermediul unei scrisori, că îi va suspenda calitatea de membru afiliat, caz în care Spania va fi exclusă din toate competiţiile, dacă se va dovedi implicarea politicului în alegerile prezidenţiale.

Posibila excludere a Spaniei de la Mondial dădea speranţe Italiei, care a încheiat grupa preliminară pe locul 2, chiar în urma ibericilor, şi a pierdut ulterior barajul contra Suediei.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri