Primăria București, explicații despre gazonul execrabil al Arenei Naționale: Era normal să fie așa!

Data publicării:
gazon prost arena nationala la meciul romania irlanda de nord
Foto: Facebook Tudor Giurgiu

Primăria Municipiului Bucureşti a reacționat sâmbătă după ce în spațul public au apărut critici în legătură cu starea gazonului de pe Arena Națională la meciul disputat vineri seară de reprezentativa României împotriva Irlandei de Nord, în debutul Ligii Națiunilor.

Primăria respinge „acuzațiile nefondate” și afirmă că era normal ca gazonul de pe Arena Naţională să prezinte o uzură, pentru că au fost şapte evenimente în zece zile, în condițiile în care a rămas singurul stadion disponibil din Capitală pentru un meci important.

„Primăria Capitalei respinge acuzele nefondate aduse în spaţiul public. Arena Naţională este singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important. Toate celelalte stadioane sunt încă şantiere, procesul de modernizare început de Guvernul României fiind încă neterminat. Din această cauză, toate cluburile de fotbal din Bucureşti, dar şi Federaţia Română de Fotbal s-au bazat doar pe Arena Naţională pentru evenimentele din ultimele săptămâni. Pe Arena Naţională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile! Aproape un joc în fiecare zi, pentru că au fost organizate 4 meciuri oficiale şi trei antrenamente. Era normal ca după un astfel de program gazonul să prezinte o uzură la centrul terenului şi în faţa porţilor. În mod normal, perioada de refacere între meciuri a unui gazon natural este de două săptămâni”, se arată într-un comunicat al Primăriei București transmis sâmbătă.

Starea gazonului era cunoscută atât de UEFA, cât şi de Federaţia Română de Fotbal. De asemenea, situaţia meteorologică era cunoscută de organizatorul care are toată răspunderea asupra condiţiilor de desfăşurare a unui meci, subliniază PMB.

„În ceea ce priveşte acoperişul stadionului, decizia de a-l trage pentru a proteja gazonul de ploaie era doar a organizatorului meciului dintre echipele României şi Irlandei de Nord. Primăria Capitalei a informat Federaţia Română de Fotbal despre necesitatea protejării gazonului, însă decizia de a retrage acoperişul a venit din partea UEFA abia în dimineaţa zilei partidei. Astfel, respingem orice acuză adusă Primăriei Capitalei cu privire la această situaţie”, afirmă PMB.

Municipalitatea face apel la Guvern să finalizeze de urgenţă modernizarea celorlalte stadioane din Capitală pentru a ridica presiunea de pe Arena Naţională.

Reacția Primăriei București vine după ce Nicușor Dan, contracandidatul Gabrielei Firea pentru postul de primar la alegerile locale din 27 septembrie, a avut o postare critică pe Facebook legată de starea stadionului la meciul România-Irlanda de Nord, încheiat cu un semi-fiasco pentru națională. La rândul său, Nicușor Dan a făcut comentariul preluând o postare, însoțită și de o fotografie, a regizorului Tudor Giurgiu.

„La fel ca alţi zeci de mii de români, cunoscutul regizor Tudor Giurgiu a remarcat cu tristeţe că aseară, la meciul naţionalei, Arena Naţională s-a transformat într-o arătură, din cauza ploilor, deşi stadionul are un acoperiş retractabil, care a costat o mulţime de bani. Tudor Giurgiu foloseşte cu sarcasm expresia 'orice gospodar responsabil', pentru că ştie că în Bucureşti nu avem, din păcate, un gospodar. În Bucureşti administraţia, cea care se ocupă şi de Arena Naţională, este condusă de Gabriela Firea, care a falimentat oraşul. De ce i-ar păsa prim-vicepreşedintelui PSD de stadion, când nu-i pasă de transportul în comun, de trafic, de aerul pe care îl respirăm, de parcurile care se distrug?”, a postat deputatul Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, sâmbătă, pe Facebook

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri