REZUMAT VIDEO. FCSB - Dinamo, 2-1 - scor final

Data actualizării: Data publicării:
161130_DINAMO-STEAUA_00_INQUAM_Octav_Ganea_resize
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primul derby FCSB - Dinamo s-a jucat duminică seară, de la ora 20:30, pe Arena Națională. FCSB a învins Dinamo cu scorul 2-1. Meciul a fost transmis în direct la Digi Sport 1. 

161130_DINAMO-STEAUA_00_INQUAM_Octav_Ganea_resize
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE:  Mai multe incidente au avut loc, duminică seara, în timpul meciului. Partida a fost întreruptă de două ori de câţiva susţinători ai echipei Dinamo. În minutul 12, un suporter a ţâşnit printre jucători şi a încercat să dribleze fotbaliştii. Situaţia s-a repetat în minutul 59.

Directorul sportiv al dinamoviștilor, Ionel Dănciulescu, a făcut apel către galeria alb-roşilor să înceteze astfel de acțiuni. Susţinătorii care au intrat pe teren au fost amendaţi şi, timp de un an, nu vor mai putea participa la competiţii sportive.

Iată rezumatul meciului FCSB-Dinamo: 

Denis Alibec a deschis repede scorul în derby-ul de pe Arena Naţională. FCSB a trecut în avantaj după şutul din afara careului al atacantului. Până la pauză, Dinamo putea egala la lobul lui Hanca, respins cu vârful degetelor de Niţă (31), dar şi la lovitura liberă a lui Oliva (45+3). În repriza a doua, Nemec a înscris pentru 1-1 după o lovitură de colţ, gol pe care Istvan Kovacs l-a validat după ce s-a consultat cu arbitrul asistent (57).

Reghecampf l-a trimis în teren pe Boldrin, iar fostul mijlocaş al Astrei a înscris la un minut de la intrarea în teren şi a readus FCSB în avantaj (75). Pintilii a primit două cartonaşe galbene într-un interval de şapte minute, iar Steaua a rămas în zece cu două minute înainte de final (88). Egalitatea numerică a fost restabilită în prelungiri, când Busuladzici a văzut şi el al doilea galben (92). Dinamo a fost aproape de 2-2 în final. Rivaldinho a trimis în bară în ultimul minut al prelungirilor, iar FCSB a obţinut victoria care o lasă să spere în continuare la titlu (94)


Golurile învingătorilor au fost marcate de Alibec '10 şi Boldrin '75, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Nemec, în minutul 57.

1-0: Alibec a deschis scorul cu un şut de la 25 de metri.

1-1: Hanca a executat un corner de pe partea stângă şi Nemec a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap de la 6 metri. Iniţial Istvan Kovacs a anulat golul, dar după ce s-a consultat cu asistentul Alexandru Cerei a validat reuşita slovacului.

2-1: Alibec i-a pasat în partea stângă lui Momcilovici, acesta a centrat înapoi în mijlocul careului şi Boldrin a marcat cu latul de la 8 metri.

În minutul 87, Mihai Pintilii (FCSB) a primit al doilea cartonaş galben pentru un fault asupra lui Rivaldinho şi a fost eliminat de arbitru.

În minutul 90+3, Azer Busuladzici (Dinamo) a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben pentru o lovitură cu cotul în faţă asupra lui Enache.

FCSB: Niţă – Pleaşcă, Pintilii, Moke, Momcilovici – Muniru, Ov. Popescu – Enache, Fl. Tănase (Achim '90), De Amorim (Boldrin '74) – Alibec (Gnohere '82). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo Bucureşti: Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, M. Popescu, St. Filip – Busuladzici, Mahlangu (Rivaldinho '83) – Hanca, Bawab (Nistor '68), Oliva (P. Petre '58) – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Muniru '52, Fl. Tănase '72, Pintilii '80, '87, Ov. Popescu '85 / Busuladzici '36, '90+3, Nedelcearu '45, Oliva '48.

Cartonaşe roşii: Pintilii '87 / Busuladzici '90+3

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Valentin Avram, Alexandru Cerei (asistenţi) - Andrei Chivulete (rezervă).

Observatori: Constantin Stătescu, Zoltan Szekely.

La partida de pe Arena Naţională au fost prezenţi aproximativ 27.000 de spectatori, dintre care 8.000 de fani dinamovişti. În tribune s-a aflat şi selecţionerul României, Christoph Daum, însoţit de secundul Ionuţ Badea, potrivit News.ro.

Înainte de startul meciului, crainicul de la Arena Naţională a spus mai multe mesaje la staţia de amplificare, el menţionând că gruparea bucureşteană antrenată de Laurenţiu Reghecampf va fi "întotdeauna Steaua Bucureşti". "Aici e Steaua şi aici se gândeşte liber", "Vom fi întotdeauna Steaua Bucureşti", "Ne vom numi mereu Steaua", a spus crainicul. Fanii dinamovişti au reacţionat adresând injurii grupării rivale. La peluza în care se află suporterii FCSB, au fost afişate bannere cu mesajele: "Dreptate pentru Steaua" şi "FCSB = Steaua, 1947-prezent". Pe foaia de joc, numele gazdelor a fost FCSB.

Galeria dinamovistă a afişat bannerul: "Amprenta noastră în timp doar aşa rezistă, vrem stadion fără pistă", iar jucătorii lui Dinamo au intrat pe teren cu mesajul: "Vrem stadion fără pistă".

Jucătorii celor două echipe şi arbitrii au intrat pe teren cu tricouri personalizate cu mesaje în sprijinul Fundaţiei Mihai Neşu, pentru susţinerea unei campanii de donaţii prin SMS pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi.

În minutul 12, doi suporteri au intrat pe teren. Fanii respectivi au coborât pe teren din peluza PCH, iar unul dintre ei a luat mingea. Cei doi au fost scoşi de pe gazon după aproximativ două minute de forţele de ordine.

În prima repriză, galeria dinamovistă a scandat "Afară, afară cu ungurii din ţară", la adresa centralului Istvan Kovacs, născut la Carei.

Imediat după golul marcat de Nemec, pe teren au intrat încă doi suporteri, între care şi Elias Bucurică, liderul galeriei PCH. Când a intrat pe teren, acesta a dărâmat reclamele de pe margine. Galeria dinamovistă a scandat: "Sărim, sărim şi vă măcelărim".

 


ACTUALIZARE 22.25. Meciul s-a încheiat. Scor final: FCSB-Dinamo, 2-1.

ACTUALIZARE 22.05. FCSB din nou în avantaj. 2-1 pentru roș-albaștri în minutul 75.

ACTUALIZARE 21.47. Dinamo egalează în minutul 56 prin golul lui Adam Nemec. Scorul este 1-1.

ACTUALIZARE 20.42. 1-0 pentru FCSB în minutul 9 al meciului. Scorul a fost deschis de Alibec.


FCSB şi Dinamo iau în calcul doar victoria în derby-ul de pe Arena Naţională. Câştigatori în ultimele trei confruntari cu echipa lui Reghecampf, câinii roşii speră să-şi continue seria de vis.

„Tot timpul meciurile cu Dinamo sunt meciuri cu încărcătură foarte mare, meciuri speciale și jucătorii se mobilizează, iar în ultimele meciuri, cei de la Dinamo au avut reactii foarte bune”, a declarat antrenorul roș-albaștrilor, Laurențiu Reghecampf.

Roș-albaștrii sunt la prima evoluție cu numele schimbat oficial în FCSB. S-a întâmplat chiar înaintea „clasicului” de România, dar rivalitatea rămâne la acelaşi nivel.

Derby va fi întotdeauna”, a spus Cosmin Contra, antrenorul dinamoviștilor întrebat dacă mai este un derby în condițiile în care Steaua nu mai evoluează sub această denumire.

Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, este conștient că suporterii vor folosi tot vechea denumire, Steaua, dar promite că oficialii vor folosi numai FCSB. „Este o măsură asiguratorie”, a spus Mihai Stoica.

FCSB se confruntă, însă, cu probleme mari de efectiv înaintea derby-ului de duminică seară.

Cu Tamaş suspendat şi Bălaşa accidentat, Laurenţiu Reghecampf va fi nevoit să improvizeze în centrul apărării - unde vor evolua Moke şi Pintilii. Ovidiu Popescu şi Muniru vor face pereche la mijlocul terenului, iar în atac Denis Alibec va fi susţinut de Jakolis, Tănase şi De Amorim.

De partea cealaltă, Cosmin Contra va surprinde prin netitularizarea lui Dan Nistor. Busuladzici şi Mahlangu sunt aşteptaţi în linia de mijloc a alb-roşiiilor. Hanca, Bawab şi Oliva sunt jucătorii care vor evolua în spatele vârfului de atac Nemeţ.

Dinamo revine la echipamentul tradiţional de deplasare - „câinii” renunţă la negru şi vor juca în alb contra celor de la FCSB, în direct la Digi Sport 1 de la 20:30.

25 de mii de bilete s-au vândut deja până în ziua partidei. Opt mii au ajuns la fanii dinamovişti, care aşteaptă de trei partide un gol marcat de favoriţi.

Pentru prima dată în ultimii trei ani, de când au pierdut sigla, roș-albaștrii vor avea susținere din partea unei galerii mai numeroase. Cel puțin așa susțin reprezentanții celor de la Peluza Roș-Albastră, potrivit digisport.ro. Aceeași sursă spune că pe Arena Națională gazonul arată impecabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri