Real - Atletico, finala UEFA Champions League. Parcursul celor două echipe

Data publicării:
UEFA

Real Madrid a terminat pe primul loc în grupa B din UEFA Champions League, cu 16 puncte din 18 posibile. Echipa lui Carlo Ancelotti a obţinut victorii la scor cu Galatasaray şi FC Kopenhaga şi a remizat o singură dată, 2-2 în deplasare la Torino, cu Juventus.

În optimi, spaniolii au trecut la pas de Schalke, 9-2 scorul general după o victorie cu 6-1 în Germania şi 3-1 în returul de pe Santiago Bernabeu. În sferturi, Ronaldo şi compania au învins cu 3-0 Borussia Dortmund la Madrid şi au primit cu un gol mai puţin în deplasare, 2-0 pentru Borussia, iar galacticii erau în semifinale.

În semifinale, Real Madrid a întâlnit tot o reprezentantă a Bundesligii, deţinătoarea trofeului Bayern Munchen. Pe Bernabeu, spaniolii s-au impus cu 1-0, iar la Munchen Ancelotti i-a predat o lecţie de fotbal lui Pep Guardiola, când a fost 4-0 pentru madrileni, care s-au calificat în finală. Cele două goluri marcate de Cristiano Ronaldo la Munchen i-au dus la cota 16, nou record în UEFA Champions League.

Atletico Madrid a avut un parcurs similar în grupe. Trupa lui Diego Simeone a terminat pe primul loc în grupa G, în faţa celor de la Zenit Sankt Petersburg, FC Porto şi Austria Viena. Remiza din Rusia, în penultimul meci din grupe, a fost singurul meci în care campioana Spaniei a pierdut puncte.

Atletico şi-a arătat forţa începând din optimile de finală: dublă victorie şi 5-1 scor general cu italienii de la AC Milan. A urmat marea confruntare cu Barcelona din sferturile de finală. După 1-1 pe Nou Camp, Atletico a învins cu 1-0 în retur şi s-a calificat în semifinale. Simeone şi Mourinho s-au anulat reciproc în prima manşă a confruntării dintre spanioli şi Chelsea. Pe Stamford Bridge, Atletico a învins cu 3-1 şi s-a calificat neînvinsă în marea finală din această seară.

Finala Champions League dintre Real Madrid și Atletico Madrid este transmisă în direct, de la ora 21:45, de Digi Sport 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri