Real Madrid - Sevilla 3-2, în Supercupa Europei

Data publicării:
supercupa-1

Foto: Gulliver/GettyImages

LIVE TEXT, AICI

ACTUALIZARE 00.15. Min. 119 - GOOOOOL, 3-2 Real Madrid! Carvajal înscrie, probabil, golul victoriei pentru campioana Europei, după o acţiune personală de toată frumuseţea, finalizată cu un şut cu exteriorul la colţul lung. 

ACTUALIZARE 23.36 - Sergio Ramos egalează la ultima fază (min. 90+3) şi trimite meciul în prelungiri. Căpitanul madrilenilor a trimis mingea în poartă cu capul, din apropiere, după o centrare a lui Lucas Vazquez. Câştigătoarea trofeului se va decide în prelungiri sau chiar la lovituri de departajare. 

ACTUALIZARE 23:15 - Andaluzii primesc o lovitură de la 11 metri în minutul 71, după o intervenţie imprudentă în careu a lui Sergio Ramos asupra lui Vitolo. Abia intrat pe teren, Konoplaynka şi-a asumat responsabilitatea executării loviturii de pedeapsă, iar ucraineanul a transformat impecabil de la punctul cu var.

ACTUALIZARE 22:45 - Echipele spaniole Real Madrid și Sevilla FC sunt la egalitate, 1-1, la pauză. Marco Asensio a deschis scorul pentru Real (21), dar andaluzii au egalat prin Franco Vazquez (41).


Deşi au cucerit Cupa UEFA/Europa League de cinci ori, un record în istoria competiţiei, andaluzii s-au impus o singură dată în Supercupă, în 2006, când au învins-o cu cu 3-0 pe Barcelona.

De cealaltă parte, Real caută al treilea succes în această competiţie, după cele obţinute în 2002 şi 2014, madrilenii fiind finalişti în alte două ediţii, 1998 şi 2000.

Cu câte cinci trofee, FC Barcelona şi AC Milan sunt cluburile care au avut cel mai mare succes în această competiţie.

Antrenorul campioanei Europei, Zinedine Zidane, nu se va putea baza în Norvegia pe vedeteleCristiano Ronaldo, Gareth Bale, Pepe şi Toni Kroos, cei patru fiind lăsaţi în afara lotului din cauza accidentărilor sau a faptului că abia au revenit la antrenamente. De asemenea, va lipsi portarulKeylor Navas.

În aceste condiţii, tehnicianul francez susţine că echipa sa nu are prima şansă în această seară. „Real nu este favorită, ambele echipe îşi doresc să câştige. Principala mea grijă e să fim pregătiţi de meci, iar eu cred că suntem”, a spus Zidane.

Adversara grupării de pe Bernabeu începe oficial o nouă eră, după despărţirea de Unai Emery, plecat la PSG. Noul antrenor al andaluzilor, Jorge Sampaoli, îşi va face debutul oficial la noua sa echipă şi este optimist că o poate face câştigând un trofeu.

„Avem o finală pe care o putem câştiga şi am depus multă ambiţie în pregătirea acestui meci. Aveam nevoie de o perioadă de dezvoltare, după multele schimbări produse la club, dar în opinia mea, echipa a lucrat destul de bine, având în vedere timpul scurt”, a precizat tehnicianul de 56 de ani.

ECHIPELE DE START

Real Madrid: Casilla - Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Lucas Vazquez, Kovacic; Morata, Isco, Asensio

Antrenor: Zinedine Zidane

Sevilla: Sergio Rico - Mariano, Pareja, Carrico, Escudero - Kolodziejczak, Iborra, N’Zonzi; Vitolo, Kiyotake, Vietto

Antrenor: Jorge Sampaoli

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri