RECORD. Ionel Dănciulescu a devenit primul fotbalist care a jucat 500 de meciuri în Liga I

Data publicării:
danciulescu-55236

Înaintea începerii meciului de la Ploiești, Ionel Dănciulescu a fost omagiat la scenă deschisă de spectatori, precum și de către Liga Profesionistă de Fotbal, care i-au oferit o cupă şi un fanion.

“Vreau să le mulțumesc tututor, suporterilor, oamenilor de fotbal, celor din presă, care au făcut ca acest meci să fie unul special pentru mine. Mă bucur pe undeva că s-a terminat, deoarece începeam să mă simt ușor penibil atât de băgat în seamă. Mă bucur că am ajuns până aici, dar îmi pare rău că n-am obținut și o victorie în meciul cu Petrolul”, a spus fotbalistul pentru Digi Sport la finalul partidei.

A debutat acum 20 de ani

Născut la Slatina, pe 6 decembrie 1976, Ionel Dănciulescu a început fotbalul la Clubul Sportiv Şcolatr din oraşul natal. În primul eşalon a debutat în sezonul 1993-1994, în tricoul formaţiei Electroputere Craiova.

În ţară a mai jucat la Dinamo, Steaua şi din nou la Dinamo, iar în străinătate a îmbrăcat tricoul echipelor Altay Izmir (Turcia), Shandong Luneng (China) şi Hercules Alicante (Spania).

A câştigat 5 titluri de campion naţional, 4 Cupe ale României, 2 Supercupe şi 2 titluri de golgeter al Ligii I.

A evoluat în opt meciuri ale echipei naţionale, pentru care a înscris de două ori, iar în cupele europene a adunat 53 de meciuri şi 20 de goluri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri