Reghecampf, propus la Galata, împreună cu un titular al Stelei. Reacţia tehnicianului

Data publicării:
reghecampf

Reghecampf și-a întins „antenele” și încearcă să profite de criza prin care trece unul dintre marile cluburi din Turcia și din Europa.

După un sezon ratat, ocupând doar locul șapte în Turcia, Galatasaray are și alte probleme. După ce a încălcat în mod repetat fair-play-ul financiar, Cim Bom a fost exclusă din cupele europene pentru un sezon. Chiar dacă în acest a nici măcar nu s-a calificat pentru competițiile continentale, măsura se va aplica anul viitor, în cazul în care Galata prinde un loc de Europa.

Pentru a nu risca și alte sancțiuni și mai drastice, bașkanii Galatei încearcă să remedieze problema. Pentru a se încadra în limitele impuse de fair-play-ul financiar, Galatasaray trebuie să-și vândă din jucătorii prea scumpi și să găsească și alte metode de reducere a cheltuielilor.

Deși s-a scris în mod repetat, încă de la demiterea lui Mustafa Denizli, că trupa de pe Turk Telekom Arena l-ar vrea pe Mircea Lucescu din sezonul viitor, există câteva impedimente în calea acestui deziderat. Il Luce are oferte și din alte părți, mult mai consistente, și și-ar dori o echipă cu care să joace în cupele europene. În plus, chiar dacă și-ar reduce din pretențiile salariale cu care s-a obișnuit la Șahtior (3,5 milioane de euro pe sezon), Galata tot nu și l-ar permite în acest moment pe cel mai titrat antrenor român. Pe listă au mai fost și alte nume mari, ca Sampaoli sau Thomas Schaaf, dar ambele variante întâmpină aceleași probleme ca și varianta Il Luce.

În aceste condiții, Cim Bom trebuie să găsească o modalitate de a se reinventa țintind la fel de sus, dar cu cheltuieli mai reduse. În acest context, a apărut în aceste zile în presa turcă informația că Laurențiu Reghecampf, antrenorul Stelei, a fost propus pe banca Galatei din sezonul viitor. Evident, acest lucru nu s-a putut face fără știința tehnicianului roș-albaștrilor.

Propunerea Reghecampf-antrenor a venit pe adresa directorului sportiv Cenk Ergun, care a prezentat-o mai departe conducerii. În plus, varianta Reghecampf vine și cu un „bonus”. Românul l-ar aduce cu el și pe portarul titular al Stelei Florin Niță, scrie publicația turcă F5 Haber. Niță ar fi înlocuitorul perfect pentru Muslera, unul dintre jucătorii cu salariu mare și la care Galata ar vrea să renunțe.

Faptul că Reghecampf își caută echipă în timp ce șefii grupării roș-albastre caută, la rândul lor, antrenor, arată că între cele părți pare a fi o ruptură și că echipa Reghe-MM Stoica nu mai funcționează la fel de bine ca atunci când Gigi Becali era în închisoare, în primul mandat al actualului antrenor la Steaua. Steaua a tatonat terenul până acum cu Edi Iordănescu, Toni Conceicao și chiar Costel Gâlcă, al cărui viitor pe banca lui Espanyol pare tot mai puțin probabil.

Reghecampf neagă informațiile apărute în presa din Turcia și spune că nu se gândește acum decât la calificarea în grupele Ligii Campionilor.

„Să fim serioși, eu mă concentrez doar pe ceea ce am de făcut pentru a ne califica din preliminariile Champions League”, a spus Reghecampf, la microfonul Digi Sport, la finalul partidei câștigate de Steaua, 4-1, în deplasarea de la Târgu Mureș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri