Sari la conținut

Rezultate INML: Ekeng avea afecțiuni patologice specifice rasei și zonei unde s-a născut

Reprezentanţii INML au făcut publice rezultatele disecţiei ce a fost efectuată, marţi, pe inima lui Patrick Ekeng. Medicii legişti au constatat că fobalistul prezenta mai multe „aspecte patologice”, printre care cord mărit şi multiple anomalii coronariene.

„Cardiomegalie (greutate cord - 570 de grame, dimensiuni: 14/11,5/7cm), determinată predominant de hipertrofia ventricului stâng şi a septului interventricular (grosime maximă 2,4 cm)”, se arată într-un document semnat de medicii de la INML.

În document se arată că inima fotbalistului a prezentat şi anomalii precum „bridge-ing întins la artera coronară stângă şi la nivelul arterei coronarei drepte, dar şi hipoplazia ramului circumflex al coroanei stângi”. Totodată, specialiştii au constat şi sechele de „endocardită a valvei mitrale”.

Conform unor surse medicale, anomaliile desoperite la fotbalistul Patrik Ekeng sunt de origine genetică „predominante la sexul masculin şi la rasa neagră”.

Potrivit sursei citate în 95 la sută dintre situaţii, aceste anomalii puteau fi depistate la un control mai amănunţit, dar există situaţii rare în care aceste afecţiuni să nu fie descoperite.

Potrivit unui chirurg cardiolog, rezultatele arată că inima era de dimensiuni mai mari, prin ingroşarea pereţilor ventriculari, ceea ce înseamnă un flux sanguin scăzut, mai puţin sânge către o masă musculară crescută.

„Asta poate să sugereze o boală genetică, care poate genera aritimii cardiace grave. Vasele care irigă muşchiul cardiac aveau niste probleme din naştere, o parte din fibrele musculare treceau peste aceste vase în loc să treacă pe sub ele. În timpul efortului pot duce la apariţia unor accidente coronariene, să nu se mai irige o parte din muşchiul cardiac”, au declarat surse medicale.

Raportul cu rezultatele disecţiei au fost ataşate la dosarul cu rezultatele iniţiale ale autopsiei. Cei de la INML anunţă că rezultatele la teste toxicologice vor fi gata în aproximativ două săptămâni şi a celor imunohistologice în 30 de zile.

Soţia lui Ekeng i-a ajutat pe anchetatori cu acte

Altfel, soţia lui Patrick Ekeng a fost miercuri la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei pentru a duce mai multe documente în ancheta privind decesul fotbalistului dinamovist, unele dintre acestea fiind acte din care rezultă starea de sănătate în care se afla sportivul înainte să intre pe teren.

Soţia lui Ekeng a fost chemată pentru a da detalii despre starea de sănătate a camerunezului, dar şi pentru a se stabili istoricul medical al fotbalistului. Femeia a sosit la Bucureşti marţi seară, fiind preluată de reprezentanţii clubului de fotbal Dinamo.

După ce a fost la Poliţia Capitalei, soţia lui Ekeng a mers la Institutului Naţional de Medicină Legală, pentru eliberarea actelor necesare preluării trupului neînsufleţit al fotbalistului, care nu au putut fi încheiat până acum întrucât nu au fost duse documentele necesare.

Patrick Ekeng a murit vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.