REZUMAT VIDEO. Rezultate din preliminariile CM-2018

Data actualizării: Data publicării:
Russia Present Bid For FIFA World Cup 2018 - Press Conference
Foto: Gulliver/GettyImages

Naționalele de fotbal din grupele D, G și I pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2018 au disputat deja, vineri, primele meciuri din etapa calificărilor prevăzută pentru acest sfârșit de săptămână.

Russia Present Bid For FIFA World Cup 2018 - Press Conference
Foto: Gulliver/GettyImages

GRUPA G. SPANIA-ISRAEL 4-1

Spania a rămas pe primul loc în grupa G şi după vizita Israelului. Thiago Alcantara putea deschide scorul încă din minutul 6, dar transversala s-a opus. David Silva nu a mai iertat, la capatul unei faze în care doi adversari au primit mingea printre picioare. Chiar înainte de pauză, oaspeţii puteau egala - De Gea a avut însă o paradă salvatoare. În prelungirile primei reprize, ibericii şi-au dublat avantajul. Vitolo a reuşit al 4-lea gol în cinci meciuri din preliminarii. Nici Diego Costa nu s-a lăsat mai prejos şi şi-a trecut numele printre marcatori. Cu un sfert de oră înainte de final, israelienii au reuşit golul de onoare. Refaelov nu i-a dat nicio şansă lui De Gea. Totuşi, Spania a mai trimis o dată mingea în poartă - nou-intratul Isco a trimis lângă bară şi s-a terminat 4 la 1. Campioana mondială din 2010 are 13 puncte în grupă şi golaverajul mai bun o menţine peste Italia.

GRUPA G. ITALIA-ALBANIA 2-0

Căpitan al Squadrei Azzura la meciul cu numărul 1000 din cariera de jucător profesionist, Gianluigi Buffon a fost omagiat de fanii prezenţi la meciul cu Albania de la Palermo.

La egalitate de puncte cu Spania în grupa G, Italia a avut emoţii în debutul partidei. Oaspeţii au fost de două ori aproape de gol în primele trei minute ale întâlnirii. Italienii au primit un penalty după faultul lui Basha asupra lui Belotti, iar De Rossi şi-a adus echipa în avantaj. Cu două minute înainte de pauză, Immobile putea majora diferenţa de scor de pe tabelă, dar Strakosha şi-a salvat echipa.

În partea a doua, meciul s-a întrerupt pentru două minute după ce fanii albanezi au aruncat torţe pe suprafaţa de joc. Portarul albanez şi-a făcut datoria şi în faţa lui Candreva, însă nu s-a mai putut opune la reluarea perfectă a lui Immobile, iar Italia şi-a mărit avantajul.

S-a terminat 2-0 pentru Italia, care continuă lupta de la distanţă cu Spania pentru calificarea directă la Mondial.

GRUPA I. CROAȚIA-UCRAINA 1-0

Croația și-a respectat statutul de favorită în meciul din grupa I, cu Ucraina. Neînvinsă în cele patru partide de până acum, naționala lui Ante Cacic a fost mai periculoasă în duelul de la Zagreb. Milan Badelj a irosit prima șansă de gol, după doar 11 minute. Atacantul lui Juventus, Mario Mandzukic, a luat la țintă bara, câteva minute mai târziu. Până la pauză, Croația a reușit să marcheze - Nikola Kalinic l-a învins pe Pyatov, dintr-o pasă cu călcâiul a lui Rakitic. Galacticul Modric a semnat ultima ocazie a meciului, încheiat cu victoria la limită a Croației, 1-0. Croații sunt lideri în grupa I, cu 13 puncte, în timp ce Ucraina a coborât pe 3, după victoria cu 2-1 reușită de Islanda în deplasare cu Kosovo.

GRUPA I. TURCIA-FINLANDA 2-0

Turcia a obținut a doua victorie la rând în grupa I a preliminariilor pentru Mondiale, 2-0 cu Finlanda. Gazdele și-au simplificat misiunea după ce au marcat de două ori încă de la începutul partidei. Tosun și-a trecut în cont dubla în primul sfert de oră. Nouarul turcilor a speculat mai întîi centrarea lui Şahan, apoi a reluat frumos cu capul din cornerul executat de Selciuk Inan. Finlandezii puteau reduce din handicap până la pauză, dar Hetemaj a zguduit bara cu un șut din afara careului. Naționala lui Fatih Terim nu a mai forțat după pauză, dar nici nordicii nu au reușit să-i creeze probleme portarului Volkan. Abia pe final, turcii s-au aruncat spre poarta lui Hradecky, dar Unal a trimis în bară, iar Arda Turan a fost blocat în careu de Moisander.

A fost prima victorie a Turciei în opt dueluri cu Finlanda. În următorul meci, naționala lui Terim va juca în deplasare la Kosovo.

GRUPA D. GEORGIA-SERBIA 1-3

Neînvinsă în primele patru meciuri ale campaniei de calificare la Cupa Mondială, Serbia a avut emoţii în deplasarea din Georgia. Naționala pregătită de Vladimir Weiss a preluat conducerea după 5 minute prin golul lui Katcharava. Acesta a profitat de eroarea lui Kolarov și a deschis scorul la Tbilisi. Cu zece minute înainte de pauză, Georgia îşi putea mări avantajul. Qazaishvili a trimis însă alături într-o situaţie în care putea pasa decisiv unui coechipier. Ocazia imensă a gazdelor s-a răzbunat chiar înainte de pauză. Serbia a restabilit egalitatea dintr-un penalty transformat de Tadic. În minutul 64, Mitrovic i-a adus pe oaspeţi în avantaj cu un şut imparabil din marginea careului mare. Cu patru minute înainte de final, Gacinovic a închis tabela la 3-1 pentru Serbia. Atacantul lui Eintracht Frankfurt a marcat din pasa lui Tadic, iar sârbii au plecat cu trei puncte de la Tbilisi şi sunt primii în clasamentul Grupei D.

Alte rezultate de vineri, din preliminariile CM-2018:

Grupa D

Austria- Moldova 2-0

Irlanda - Ţara Galilor  0-0

Grupa G

Liechtenstein - Macedonia  0-3

Grupa I

Kosovo - Islanda 1-2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri