România a învins Liechtenstein cu 2-0, în preliminariile CM 2022, și urcă pe locul 3 în grupă

Data publicării:
faza din meciul romania liechtenstei in care un jucator roman si unul advers sar in aer cu capul la minge
România a învins Liechtenstein cu 2-0 în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 și a urcat pe locul trei în grupa J Foto: Inquam Photos / George Călin

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, obținând astfel a doua victorie consecutivă în această campanie de calificare, după 2-0 cu Islanda în deplasare.

Tricolorii s-au impus prin golurile reuşite de fundaşii laterali Alin Toşca (11) şi Cristian Manea (18), în prima jumătate de oră a partidei.

După 2-0 cu Islanda şi 2-0 cu Liechtenstein, echipa antrenată de Mirel Rădoi a urcat pe locul al treilea în clasamentul grupei, devansând Macedonia de Nord.

România are miercuri un nou meci, chiar împotriva Macedoniei de Nord, pe care îl dispută în deplasare, pe Tose Proeski Arena din Skopje (ora 21:45, ora României).

Înaintea începerii partidei de duminică de pe Arena Națională s-a păstrat un moment de reculegere în memoria fostului campion olimpic Ivan Patzaichin, a actorului Ion Caramitru, dar şi a lui Yalcin Cadîr, fost bucătar al echipei naţionale timp de mai bine de 20 de ani.

Meciul România - Liechtenstein a consemnat și o premieră: a fost primul meci al naţionalei de seniori a României care a fost arbitrat de o brigadă feminină, cu Katerina Monzul (Ucraina) la centru.

Cum a decurs jocul

Jocul a fost unul cu sens unic, elocvente fiind raportul şuturilor la poartă (29-3), cel al şuturilor pe poartă (8-1), dar şi numărul cornerelor (15-1), relatează Agerpres.

Prima oportunitate a echipei antrenate de Mirel Rădoi a venit în min. 5, când Buechel a respins mingea trimisă cu capul de Rus.

România a deschis scorul prin fundaşul stânga Alin Toşca, jucător la Gaziantep, care a şutat fără preluare din marginea careului, la colţul lung (min. 11). A fost primul gol înscris de Toşca la echipa naţională.

După ce Stanciu l-a testat pe Buechel (min. 16) cu un şut din afara careului, România şi-a majorat avantajul: Hagi a centrat la colţul lung, iar Manea a venit în viteză şi a trimis cu capul din 6 metri (min. 18).

Până la pauză, tricolorii au mai avut trei ocazii notabile, dar Buchel s-a opus de fiecare dată la şuturile lui Markovic (25), Răzvan Marin (29) şi la mingea trimisă cu capul de Olaru (30).

Oaspeţii au avut şi ei şansa golului, dar Niţă a respins salvator şutul lui Hasler de la 12 metri (min. 38), după o lovitură liberă.

În repriza secundă, debutantul Cordea (56), Dennis Man (81, 89) sau Deian Sorescu (83) ai fost imprecişi, Buechel a fost la post la mingile trimise de Răzvan Marin (73, 74) şi Cicâldău (85), iar Răzvan Marin a trimis în bară (61).

Pe Arena Națională au fost prezenți în jur de 10.000 de spectatori.

Ce șanse de calificare are România

La mijlocul preliminariilor, România a urcat astfel pe locul 3 în grupa J, cu 9 puncte. Liderul grupei este Germania, care a reușit duminică o victorie cu 6-0 în fața Armeniei. Armenia rămâne pe 2, cu un punct mai mult decât România, iar Macedonia de Nord, care a făcut 2-2 cu Islanda în deplasare, a coborât pe locul 4, cu 8 puncte. Islanda cu 4 puncte și Liechtenstein cu 0 puncte sunt ultimele clasate.

Pentru România, obiectivul realist este ocuparea locului 2 în grupă, care ar duce naționala lui Mirel Rădoi la barajul pentru CM 2022.  Practic, România are voie să mai piardă puncte doar contra Germaniei, în deplasare, pe 8 octombrie. În rest, naționala lui Rădoi trebuie să câștige duelurile cu Macedonia de Nord (deplasare), Armenia (acasă), Islanda (acasă) și Liechtenstein (deplasare), scrie digisport.ro.

Campionatul Mondial din 2022 va fi găzduit de Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. La acest turneu final vor participa 32 de echipe naționale, dintre care 13 vor fi din Europa.

Primele 10 naționale europene calificate la CM 2022 vor fi câștigătoarele grupelor din preliminarii, acestea se califică direct. Celelalte 3 locuri vor fi ocupate în urma unui baraj la care vor participa 12 naționale.

În baraj se califică echipele naționale clasate pe locul 2 în grupele preliminare și cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri