România, aproape de a produce surpriza în Germania, a fost învinsă în cele din urmă în preliminariile CM 2022

Data publicării:
ianis hagi in actiune in meciul germania romania
Ianis Hagi a deschis scorul la Hamburg în meciul Germania - România din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 2022 Foto: Profimedia Images

România a visat frumos că poate bate Germania chiar la ea acasă, dar până la urmă tricolorii au fost înfrânți vineri seara - cu greu - la Hamburg în meciul din grupă contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Ianis Hagi a deschis scorul în minutul 9, după o acțiune personală ce a amintit de tatăl său, iar tabela a arătat 0 la 1 până după pauză.

România a visat frumos că poate bate Germania chiar la ea acasă, dar până la urmă tricolorii au fost înfrânți vineri seara - cu greu - la Hamburg în meciul din grupă contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Ianis Hagi a deschis scorul în minutul 9, după o acțiune personală ce a amintit de tatăl său, iar tabela a arătat 0 la 1 până după pauză.

Germanii au egalat însă în minutul 51, iar toate speranțele României de a pleca cu un punct din Germania au fost năruite în minutul 81 de Thomas Muller, care a înscris după un corner golul care a modificat scorul la 2 la 1 în favoarea gazdelor.

După acest meci, Germania are 18 puncte și și-a consolidat poziția de lider în grupa de calificări pentru Mondialul din 2022. România a rămas pe locul al patrulea, cu 10 puncte. Dacă tricolorii obțineau o victorie surpriză în Germania, ar fi trecut pe locul 2, cu șanse mari la calificare.

În celelalte meciuri din grupă, Islanda a remizat cu Armenia, iar Macedonia de Nord a învins cu 4-0 în Liechtenstein.

Germania este urmată în grupă de Macedonia de Nord (12), Armenia (12), România (10), Islanda (5) și Liechtenstein (1).

Luni, România va juca la Bucureşti cu Armenia (Stadionul Steaua, ora 21:45), celelalte meciuri din grupă fiind Islanda - Liechtenstein şi Macedonia de Nord - Germania.

Cum a decurs partida de la Hamburg

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă greu de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 2-1 (0-1), vineri seara, pe Volksparkstadion din Hamburg, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Tricolorii au deschis scorul prin Ianis Hagi (9), dar au primit două goluri după pauză, reuşite de Serge Gnabry (52) şi Thomas Muller (81).

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a început cu un presing avansat şi a avut un prim sfert de oră foarte bun. Toşca a tras imprecis de la 20 de metri (3), iar după ce Germania a primit un penalty (anulat de VAR), tricolorii au reuşit să deschidă scorul: Hagi a fost lansat de Stanciu, a pătruns pe partea dreapta, a trecut de Ruediger şi a şutat la colţul lung (9).

Puşcaş a avut şi el o ocazie bună (10), dar şutul său de la circa 20 de metri a fost blocat de Ruediger.

Germania a preluat controlul jocului şi a supus apărarea echipei României la o presiune fantastică, uneori toţi jucătorii români fiind masaţi în ultimii 20-25 de metri, relatează Agerpres.

Portarul Florin Niță, prestație remarcabilă

Gnabry (17) putea egala, dar a trimis pe lângă poartă, după ce l-a faultat în atac la portarul Niţă în prealabil, fără ca arbitrul să dicteze ceva. Acelaşi Gnabry (24), autorul golului prin care Germania s-a impus la Bucureşti (1-0), a reluat moale cu capul, iar mingea a fost prinsă de Niţă. Portarul Spartei Praga s-a remarcat şi în min. 33, la şutul din unghi al lui Reus. Niţă a avut o reflex foarte bun la şutul-centrare trimis de Gnabry (35).

La una dintre puţinele oportunităţi ale echipei României (41), Puşcaş a făcut o piruetă în careul advers, dar a ratat şutul.

Gnabry (44) a tras de la 22 de metri, puţin alături, nici Ruediger (45+1) nu a fost mai precis, iar Niţă s-a evidenţiat la mingea trimisă de Kimmich pe spaţiul porţii (45+3).

În repriza secundă, Puşcaş (48) a fost blocat la 3 metri de Suele, la centrarea lui Mihăilă, după care a survenit egalarea: Reus i-a aşezat o minge lui Gnabry la 20 de metri, iar acesta a şutat în diagonală (52).

Germania a mai ratat prin Reus (58), Werner (67), Sane (73), dar şi Puşcaș a avut o ocazie bună (74), însă preluarea sa nu a fost ideală, iar şutul s-a dus pe lângă poartă.

După ce Rus l-a deposedat in extremis pe Havertz (76), Stanciu a creat pericol la poarta cealaltă (80), dar a şutat din unghi pe lângă ţintă.

Germania a marcat golul victoriei în min. 81, când Kimmich a executat un corner, Goretzka a prelungit mingea, iar Muller, rămas liber la colţul lung, a reluat în plasă.

România a forţat o egalare in extremis, dar Chiricheş (88) a reluat imprecis din 6 metri după o fază fixă, iar centrarea lui Raţiu (90+3) a fost respinsă în corner de apărarea germană.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri