România - Croația, la EURO U21. Debut entuziasmant pentru tricolorii mici

Data actualizării: Data publicării:
nationala u21

Meciul România - Croația de la Campionatul European de fotbal tineret (EURO U21) a început spectaculos pentru tricolori, care se află într-o asemenea competiție pentru prima oară după 21 de ani. Scorul final a fost 4-1 pentru naționala României, după ce două dintre goluri au fost validate în urma consultării sistemului VAR.

ACTUALIZARE.  EURO U21, grupa României: Anglia este învinsă de Franța în ultimele secunde de joc, după un autogol

Cât ghinion! România putea conduce detașat grupa C. Au lipsit câteva secunde. Grație scorului realizat cu Croația, România s-a instalat deocamdată la conducerea grupei, având un număr egal de puncte cu Franța, dar golaveraj mai bun.

România-Croația. Rezumatul partidei

Naţionala de tineret a avut un debut exploziv la EURO 2019. Puşcaş a fost aproape de gol după două minute de joc, apoi a obţinut un penalty confirmat după ce arbitrul a revăzut imaginea henţului din careul croat. Atacantul lui Palermo a transformat cu siguranţă pentru 1-0. Tot Puşcaş a fost la originea golului al doilea al tricolorilor. Ianis Hagi nu a ratat ţinta după ce croaţii salvaseră de pe linia porţii. Vlasic a temperat repede entuziasmul echipei lui Rădoi, după ce a redus din diferenţă cu un şut din marginea careului. Prima repriză s-a încheiat cu ocazia mare a lui Dennis Man, iar România a intrat la vestiare cu avantaj limită. După pauză, Ianis Hagi a zguduit bara transversală din lovitură liberă. Băluţă a dus scorul la 3-1 în urma unei acţiuni personale finalizate cu un şut imparabil la colţul scurt. Ionuţ Radu a fost pus la încercare cu trei minute înainte de final, însă portarul român a avut răspunsul perfect la lovitura liberă a lui Muric. România - Croaţia s-a terminat 4-1: Adrian Petre a închis tabela cu un gol validat după un nou apel la VAR al brigăzii de arbitri din Scoţia.

Pentru tricolori urmează Meciul cu Anglia, vineri, la Cesena.

Citiți și:  Reacții după victoria spectaculoasă a României la meciul cu Croația din debutul la EURO U21


ACTUALIZARE. Meciul România vs Croația la EURO U21 se încheie cu scorul de 4-1. Tricolorii „mici” obțin trei puncte prețioase pentru clasamentul în grupă.

ACTUALIZARE. ROMANIA-CROAȚIA, EURO U21: 4-1 pentru România în ultimele minute de joc!  Golul lui Adrian Petre (minutul 90+2) este valabil, verdict obținut după ce s-a cerut verificarea prin sistemul VAR.

ACTUALIZARE. E 3-1 pentru România în partida cu Croația, înscrie Alexandru Băluță în minutul 65.

ACTUALIZARE. Și repriza a doua începe cu faze care ridică fanii români în picioare.  În minutul 54, Ianis Hagi execută o lovitură liberă din apropierea careului, cu stângul, dar balonul nimerește transversala.

ACTUALIZARE. România - Croația: 2-1 la pauză.

ACTUALIZARE. În minutul 18 înscrie Croația prin Vlasic, care interceptează o pasă greșită a lui Ianis Hagi și îl învinge pe Ionuț Radu cu un șut din afara careului. Este 2-1 în partida România - Croația de la EURO U21.

Vezi aici live text.


Meciul de debut al naţionalei de tineret a României contra echipei Croaţiei, din grupa C de la Campionatul European, a început, marţi, la Seravalle (San Marino) sub auspicii bune. În minutul 11, George Pușcaș a transformat impecabil o lovitură de la 11 metri, obținută după verificarea cu sistemul VAR. După numai 3 minute, avantajul României a fost consolidat de Ianis Hagi. Pușcaș a sărit într-un duel cu portarul Croației, care a ieșit greșit, iar atacantul nostru a trimis cu capul spre poartă: fundașii croați resping de pe linia porții, iar Ianis Hagi urmărește și introduce mingea în plasă.

Este 2-0 pentru România din minutul 14 în partida contra Croației, meci de debut la campionatul european de tineret EURO Under 21.

Primele faze tari ale meciului

În minutul 9, George Pușcaș a deviat în centrul careului, fundaşul Benkovic a atins mingea cu mâna, iar jocul a fost întrerupt după consultarea VAR. Centralul Bobby Maden a consultat VAR-ul, după care a indicat penalty. Puşcaş a transformat lovitura de la 11 metri și a deschis scorul pe stadionul din San Marino.

Patru minute mai târziu, Ianis Hagi a marcat după o nouă acţiune de excepţie a lui Puşcaş. Vârful lui Palermo a profitat de o neînţelegere a fundaşilor croaţi, a recuperat în careul advers, după care a trimis pe lângă Posavec. Croaţii au respins de pe linia porţii, dar numai până la 8 metri, unde a apărut lansat Ianis Hagi. Fiul "Regelui" a trimis cu putere în plasă, pentru 2-0, reuşind astfel să îndeplinească o formalitate.

Croații nu au pierdut timpul și au redus din diferență. În minutul 18, Nikola Vlasic a recuperat după o pasă greşită la mijlocul terenului, a sprintat spre careul nostru, după care a şutat la colţul lung de la 20 de metri. Mingea s-a oprit în plasa laterală, după ce Ionuţ Radu n-a reuşit să respingă.

Până la jumătatea primei reprize, căpitanul naționalei României a reușit o paradă de senzație. Acelaşi Nikola Vlasic a şutat la colţul lung, de la 16 metri, dar Radu s-a întins superb şi a respins cu vârful degetelor, iar scorul a rămas 2-1 pentru România.

România-Croația EURO U21. Echipele

România evoluează în formula: 1. Radu – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Paşcanu, 3. Ştefan – 21. Băluţă, 17. Cicâldău – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan – 9. Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi

Croaţia joacă în următorul 11: 12.Posavec – 2. Uremovic, 6. Benkovic, 5. Katic, 3. Sosa – 8. Vlasic, 4. Sunjic, 20. Moro – 10. Halilovic (c), 9. Jakolis, 7. Brekalo. Selecţioner: Nenad Gracan

Meciul este arbitrat de scoţianul Bobby Madden, ajutat de asistenţii Frankie Connor şi David Roome, iar arbitri VAR sunt englezii Stuart Atwell şi Paul Tierney.

Al patrulea oficial este Georgi Kabakov (Bulgaria).

În al doilea meci al grupei, de la ora 22:00, se vor întâlni Franţa şi Anglia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri