România - Muntenegru, 21:45. Începe cursa pentru Cupa Mondială

Data actualizării: Data publicării:
antrenament romania

După dezamăgirea de la EURO 2016, tricolorii sunt mai motivaţi ca niciodată la startul preliminariilor pentru Cupa Mondială. Cei mai mulţi dintre jucătorii convocaţi de Christoph Daum făceau primii paşi în fotbal în 1998, anul ultimei participări a României la un turneu final mondial.

Pentru noi sunt zece finale. Nu vrem să fim cotați nici pe primul, nici pe ultimul loc al grupei. Vrem doar să intrăm în teren să ne facem treaba, să ne calificăm la Campionatul Mondial”, a spus Cristian Săpunaru.

Germanul Christoph Daum ştie şi el că nu are voie să rateze startul în grupa din care doar prima clasată va merge direct la mondialul din Rusia.

Cred că atitudinea este mai importantă decât terenul şi ştiu că toată lumea este pregătită să dea totul pentru această ţară, pentru această echipă, aşa că nu contează pe ce teren trebuie să jucăm. Trebuie să câştigăm”, a spus selecționerul României.

Muntenegru și-a pregătit defensiva

Selecţionerul Muntenegrului şi-a făcut temele înaintea meciului de la Cluj. Ljubisa Tumbakovic a studiat naţionala României, însă se aşteaptă ca noul selecţioner să schimbe stilul de joc al tricolorilor.

„După mine, au jucat foarte bine. Au avut rezultate corecte, iar un schimb de antrenori, cu un antrenor care are un CV impresionant, aduce speranţe pentru o echipă mai ofensivă şi mai calitativă. Putem să aşteptăm un meci mai ofensiv, prin prisma faptului că este şi primul meci al noului selecţioner. Ne aşteptăm să ne atace”, a spus selecţioner Muntenegrului.

Echipa României joacă acasă, suntem siguri că ne vor ataca şi încercăm să gasim cel mai bun răspuns la stilul lor de joc”, a completat Stevan Jovetic, Inter Milano.

Dragoş Grigore va fi primul căpitan al echipei naţionale în mandatul lui Christoph Daum.

România şi Muntenegru s-au mai întâlnit o singură dată, într-un amical câştigat de tricolori cu 4-0, în 2008.

Afiliată la FIFA din 2006, naţionala din Muntenegru nu s-a calificat până acum niciodată la un turneu final.

Gazon inestetic, dar practicabil

Romania va debuta în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018 pe un gazon cu probleme. Chiar dacă organizatorii depun mari eforturi, suprafața de joc nu se va prezenta în cele mai bune condiții la meciul cu Muntenegru.

Multe semințe nici nu au apucat să încolțească, iar îngrijitorii de pe Cluj Arena încearcă măcar să niveleze terenul.

Pentru a se menaja gazonul de pe Cluj Arena, antrenamentele oficiale ale celor două selecționate au fost mutate în Gruia, pe stadionul lui CFR Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri