FOTO&VIDEO. România-Polonia 0-3. Umilință pe teren, violență în tribune

Data actualizării: Data publicării:
meci romania polonia George FB

România a fost învinsă de Polonia, la Bucureşti, cu 0-3 şi riscă să-și piardă de tot şansele de calificare la Campionatul Mondial din 2018, din Rusia. În aceeaşi grupă, Armenia a învins Muntenegru cu 3-2 şi Danemarca a trecut de Kazahstan cu 4-1. Pe Arena Naţională numeroase torţe au fost aprinse într-o tribună a suporterilor români. Mai multe dintre ele au ajuns şi pe teren. Tot acolo, în apropierea porţii poloneze, a explodat şi o petardă.

Oaspeţii au deschis scorul devreme, iar finalul i-a aparţinut lui Lewandowski. Atacantul, cât pe ce să fie lovit de o petardă, a marcat de două ori, după greşeli nepermise ale defensivei echipei naţionale, scrie digisport.ro.

Oaspeţii au avut primul şut pe poartă, apoi defensiva tricolorilor a cedat. Singura ocazie a tricolorilor a venit după o fază fixă. Stanciu a executat, iar Chiricheş nu a reuşit să finalizeze.

La finalul primei reprize fanii români au aruncat torţe în teren, însă jocul a continuat. Lewandowski putea să majoreze avantajul Poloniei la începutul reprizei a doua, apoi atacantul lui Bayern a căzut secerat în propriul careu, după ce o petardă a explodat lângă el. Meciul a fost întrerupt patru minute.

Introdus la pauză, Florin Andone a avut singura ocazie a tricolorilor. Peste câteva zeci de secunde, românii au cerut penalty la o fază care l-a avut în prim-plan tot pe Andone, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Lewandowski a marcat pentru 2-0 în minutul 83, după o fază asemănătoare cu cea a primului gol. Spre final, Dragoș Grigore l-a faultat în careu pe atacantul lui Bayern, care a şi transformat lovitura de la 11 metri. Lewandowski a devenit golgheterul din preliminarii, cu şapte reuşite în patru etape.

S-a terminat 0-3, cea mai drastică înfrângere a tricolorilor de la 1-4 cu Olanda în 2012.

Marţi, România joacă un amical cu Rusia, gazda Mondialului, competiție la care avem șanse tot mai mici de calificare. Tricolorii merg la Groznîi pentru meciul cu Rusia.

Danemarca trimite România pe locul 4 în grupă

Danemarca a reintrat în calcule pentru calificare după o victorie cu 4-1 în faţa Kazahstanului. Rezultatul duce naţionala nordică peste România în clasament, cu şase puncte din patru meciuri.

Cornelius a deschis scorul la Copenhaga după doar 15 minute - atacantul danez a înscris cu capul din centrarea lui Poulsen. Oaspeţii au răspuns imediat cu o reuşită superbă a lui Suyumbayev - kazahul a marcat la vinclu de la 30 de metri. Egalitatea s-a menţinut până în minutul 36, când Ahmetov l-a faultat în careu pe Cornelius, iar Eriksen a înscris din penalty.

Danezii au rezolvat partida cu 12 minute înainte de final - Ankersen a marcat pentru a le oferi gazdelor un avantaj de două goluri. Eriksen a închis tabela în al doilea minut al prelungirilor cu un gol memorabil - jucătorul lui Tottenham a încris după ce a lăsat în urmă mai mulţi adversari.

Pentru danezi, următorul meci oficial va fi pe 26 martie 2017 - înfruntă România, în deplasare.


 

Minutul 90. Lewandowski înscrie din penalti, după ce tot el a fost faultat în careu de Grigore.

lewandowski

Minutul 82. Lewandoswski înscrie pentru 2-0.

Minutul 81. Keşeru intră pe teren în locul lui Stanciu.

Minutul 67. Săpunaru, aflat pe banca de rezerve, primeşte cartonaş gaben pentru proteste.  El a cerut penalti la o fază în care, în careul polonez, mingea a ricoşat în mâna lui Lewandowski.

161111_ROMANIA POLONIA 20_INQUAM_Octav_Ganea__resize
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Minutul 54. O petardă a explodat în faţa porţii poloneze, foarte aproape de Robert Lewandowski.

Minutul 46. A început repriza a doua. Andone îl înlocuieşte pe Adi Popa şi Prepeliţă pe Hoban.

Minutul 41. Arbitrul slovac opreşte meciul pentru circa un minut. Torţe aprinse, aruncate din tribune, au ajuns pe teren. Pe stadion sunt 48.500 de suporteri.

meci romania polonia George FB 4
Foto: Digi24

Minutul 32. Mare ocazie de gol a echipei României, încheiată de intervenţia portarului Fabianksi care a respins mingea şutată de Chiricheş.

meci romania polonia George FB
Foto: Digi24

Minutul 25. Un grup de suporterii români care poartă un banner pe care scrie "Rapid nu moare" aruncă torţe şi fumigene spre tribuna ocupată de fanii polonezi.

Minutul 11. Grosicki înscrie primul gol al partidei, după ce Polonia a avut singurele două ocazii ale primelor 10 minute. Fotbaliştii români nu au reuşit să intre în careul adversarilor, până acum.

MAI MULTE INFORMAŢII AICI

România: 12. Tătăruşanu - 2. Benzar, 6. Chiricheş, 21. Grigore, 3. Toşca - 5. Hoban, 15. R. Marin - 8. Ad. Popa, 23. N. Stanciu, 7. Chipciu - 9. Stancu

Selecţioner: Christoph Daum

Polonia: 22. Fabianksi - 20. Piszczek, 15. Glik, 2. Pazdan, 3. Jedrejczyk - 10. Krychowiak - 16. Blaszczykowski, 19. Zielinski, 8. Linetty, 11. Grosicki - 9. Lewandowski

Selecţioner: Adam Nawalka

meci romania polonia George FB 7
Foto: Digi24

În Grupa E a preliminariilor CM 2018 s-a mai dispută în această seară partida Danemarca – Kazahstan, încheiată cu 4-1 pentru nordici.

În meciul Armenia - Muntenegru scorul a fost 3-2, după ce echipa din fosta Iugoslavie a condus cu 2-0.

Clasamentul grupei E

Polonia431010-510
Muntenegru42119-47
Danemarca42027-56
ROMÂNIA42116-45
Armenia41034-103
Kazahstan40221-112

România a mai înfruntat Polonia de 33 de ori şi are un palmares net pozitiv: are 14 victorii, 15 egaluri şi 4 înfrângeri, cu un golaveraj de 54-47, notează Digi Sport.

Numai trei dintre cele 33 de partide au fost însă oficiale: prima în 1948, într-o competiţie ce a reunit două întreceri regionale, Cupa Balcanică şi Cupa Europei Centrale, iar următoarele în preliminariile Euro 1996. „Tricolorii” au învins o dată şi au remizat de două ori.

Ultimul duel direct a avut loc la Varşovia, în 2009, iar România a câştigat acel joc amical cu 1-0 graţie golului lui Daniel Niculae. Față de acel meci, în lot mai sunt doar Pantilimon şi Săpunaru, iar de la polonezi doar starul Robert Lewandowski.

Restricții de trafic

Circulaţia maşinilor este restricţionată gradual, de la ora 17:00, în preajma Arenei Naţionale, pe străzile Sergent Vasile Șerbănică, Maior Coravu, Tony Bulandra şi pe străzile care acced spre strada Maior Coravu.

Şi mijloacele R.A.T.B. care circulă pe strada Vatra Luminoasă sunt deviate pe strada Tony Bulandra.

Metrourile vor circula, însă, cu o oră şi jumătate peste programul normal. Astfel, ultimele trenuri vor pleca la ora 01:00 pe Magistralele 1, 2 şi 3, respectiv la 01:45 pe Magistrala 4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri