Sari la conținut

România - Polonia. Presă: 200 de huligani pot ajunge la București

Federaţia Poloneză de Fotbal (PZPN) a primit 3.000 de bilete pentru meciul de vineri, de pe Arena Naţională, pe care le-a distribuit printr-un sistem securizat de vânzare on line, însă presa avertizează că 200 de huligani pot ajunge la Bucureşti, în ciuda măsurilor luate ca tichetele să nu poată fi cumpărate de fani interzişi pe stadioane, relatează News.ro citând presa poloneză.

SS Lazio v Legia Warszawa - UEFA Europa League

Foto: Gulliver/GettyImages

Potrivit regulamentului, am avut dreptul la 3.000 de bilete. Toate au fost vândute. Printre cumpărători nu se află persoane cu interdicţie pe stadioane. Reţeaua de vânzare pe care o utilizăm este cuplată la o bază de date cu interdicţii şi dacă o persoană interzisă pe stadioane ar vrea să cumpere un bilet, tranzacţia este blocată automat”, a declarat purtătorul de cuvânt al federaţiei, Jakub Kwiatkowski.

Cu toate acestea, presa poloneză estimeză că aproximativ 200 de huligani ar fi intrat în posesia biletelor prin intermiediul unor persoane care nu figurează în baza de date cu cei interzişi.

Autorităţile poloneze sunt în alertă şi încearcă să-i împiedice pe aceştia să părăsească ţara pentru merge la Bucureşti. Totodată, polonezii vor trimite reprezentanţi ai poliţiei care să colaboreze cu forţele române de ordine.

Ultima dată, fanii polonezi au produs incidente la Madrid, la 18 octombrie, cu ocazia meciului Real - Legia Varşovia.

13 suporteri ai echipei Legia Varşovia au fost reţinuţi pentru implicare în incidentele violente cu forţele de ordine spaniole înaintea meciului cu Real Madrid, din grupele Ligii Campionilor.

Aceştia au fost acuzaţi de violenţe, intimidare, rănire, provocare de pagube şi tulburarea ordinii publice.

Trei fani au agresat mai multe chelneriţe dintr-un bar din Madrid, le-au furat telefoanele mobile şi au încercat să fure banii din casă.

La acel meci de la Madrid au fost prezenţi 3.500 de suporteri polonezi.

România va întâlni, vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, reprezentativa Poloniei, în etapa a patra a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.