România ratează calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar

Data actualizării: Data publicării:
ianis hagi sutand mingea cu piciorul stang in partida romania liechtenstein
România a câștigat meciul cu Liechtenstein, dar a ratat calificarea la CM-2022 Foto: Profimedia Images

Naţionala de fotbal a României a învins duminică reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0 (1-0), la Vaduz, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, însă a ratat calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar, după ce Macedonia de Nord a învins Islanda și a reușit un punctaj mai bun în grupă decât România.

Golurile României de la Vaduz au fost marcate de Dennis Man (8) și Nicuşor Bancu (87).

Meciul cu modesta selecţionată a Liechtensteinului a fost unul în sens unic, ocaziile la poarta lui Benjamin Buchel succedându-se una după alta. N-a fost însă de ajuns pentru ca România să prindă barajul pentru Campionatul Mondial  din Qatar.

Tricolorii aveau doar o șansă pentru a termina pe locul secund în grupă: ca Islanda să nu piardă în deplasare cu Macedonia de Nord, însă partida de la Skopje s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru gazde. Nordicii au rămas în zece oameni din minutul 79, iar Macedoniei de Nord i-a fost anulat un gol pentru ofsaid, după consultarea sistemului VAR.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

Cum a decurs partida Liechtenstein - România

Ivan (min. 2), Stanciu (min. 4) au fost imprecişi, Nedelcu (min. 6) a trimis în braţele portarului, înainte ca România să deschidă scorul (min. 8), prin Denis Man, care a reluat în plasă mingea centrată de Stanciu din corner şi prelungită de Rus, relatează Agerpres.

Bancu (14), Ivan (16) şi Puşcaş (24, 30) au ratat şi ei, Buchel s-a opus la mingile trimise de Man (29) şi Stanciu (30), iar acelaşi Stanciu a ratat un penalty în min. 35, şutând lamentabil, pe lângă poartă.

Până la pauză, Man a ratat singur cu portarul (37), iar mingea reluată cu capul de Ivan (43) a fost respinsă de Buchel.

În partea secundă, Puşcaş (46) a ratat din cinci metri, Stanciu (52) şi Ivan (53) nu au reuşit să îl învingă pe Buchel, Bancu (55) a fost lipsit de precizie, iar Buchel a fost la post la loviturile expediate de Ivan (61) şi Rus (66).

Ianis Hagi a şutat în bară (76), Manea a trimis în plasa laterală, iar Bancu a încheiat conturile (87), cu un şut senzaţional de la 22 de metri, în vinclu. Pentru căpitanul Universităţii Craiova a fost primul gol marcat la echipa naţională.

Mirel Rădoi i-a oferit şansa debutului la naţionala României lui Enes Sali, născut pe 23 februarie 2006, care devine astfel cel mai tânăr tricolor din istorie.

În clasamentul final, Germania a ocupat primul loc în grupă, cu 27 puncte, urmată de Macedonia de Nord, 18 puncte, România, 17 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

Câştigătoarele grupelor preliminare se califică direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri