Sari la conținut

Ronaldo a câştigat în întreaga carieră cu 100 de milioane de dolari mai mult ca rivalul Messi

Foto: Gulliver/GettyImages

Astfel, Cristiano a strâns în ultimii 14 ani 550 de milioane de dolari (481,69 milioane de euro), în timp ce Messi a acumulat 450 de milioane de dolari (394 milioane de euro).

Totuşi, cei doi nu se pot compara încă la acest capitol cu alte legende ale sportului: un fotbalist îi depăşeşte. David Beckham a câştigat până la retragere la fel cât Messi, dar continuă să îi crească veniturile şi de atunci, ajungând în acest moment la 569,15 euro.

Fotbaliştii sunt totuşi departe de alţi sportivi: În lumea baschetului, Kobe Bryant a acumulat 595,42 milioane de euro, boxerul Floyd Mayweather - 612,92 milioane de euro, Michael Schumacher - 700,48 milioane de euro. Niciunul dintre ei nu se poate compara însă cu Tiger Woods: jucătorul de golf se poate lăuda cu o avere de 1,225 miliarde de euro.

La capitolul trofee adjudecate în carieră, situaţia se schimbă: Lionel Messi a câştigat 27, printre care 4 UEFA Champions League şi 7 titluri în La Liga, în timp ce Cristiano Ronaldo şi-a trecut în cont doar 16, printre care două UCL şi 3 titluri consecutive în Premier League.

Pe de altă parte, Lionel Messi a câştigat în cinci rânduri "Balonul de Aur", în timp ce Cristiano Ronaldo l-a adjudecat în trei rânduri.