Sancțiuni după meciul Steaua-Rapid: amenzi și 11 dosare penale. 57 de suporteri, interziși pe stadioane

Data publicării:
180414_CSA_STEAUA_ACADEMIA_RAPID_30_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Amenzi şi dosare penale după violenţele extreme de sâmbătă seară de la meciul dintre CSA Steaua şi Academia Rapid de pe Arena Naţională. Şapte oameni au fost răniţi, după ce jandarmii au fost nevoiţi să intervină în forţă, cu gaze lacrimogene, la mijlocul primei reprize. Fanii stelişti au intrat în galeria celor de la Rapid şi totul s-a transformat într-un câmp de bătălie. O femeie a leşinat pe holurile stadionului.

180414_CSA_STEAUA_ACADEMIA_RAPID_19_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Amenzi de peste 42.000 de lei şi 11 dosare penale după violenţele de seara trecută, de la derby-ul CSA Steaua - Academia Rapid.

Jandarmii au intervenit în forţă şi au folosit gaze lacrimogene în tribune, pentru a opri violenţele dintre cele două echipe cu tradiţie care s-au luptat, pe Arena Naţională, pentru primul loc în Liga a patra.

Până acum, jandarmeria Capitalei a dat 77 de sancţiuni, iar 57 de suporteri s-au ales cu interdicţia de a intra pe stadioane, la alte competiţii, între şase luni şi un an.

Militarii i-au amendat şi pe organizatori, CSA Steaua, cu cinci mii de lei, iar o sancţiune similară a primit şi firma de securitate.

Jandarmii au considerat că nici societatea, nici clubul de fotbal nu au respectat obligaţiile pe care le au pentru a oferi siguranţă spectatorilor.

Șapte spectatori au fost răniţi în urma violenţelor, iar o femeie a leşinat pe holurile arenei şi a avut nevoie de intervenţia medicilor.

Fanii stelişti au intrat în galeria celor de la Rapid şi totul s-a transformat într-un câmp de bătălie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri