Sărbătoarea fotbalului începe în Brazilia. Vladimir Putin, Angela Merkel şi Joe Biden, trei dintre spectatorii CM 2014

Data publicării:
lideri

De joi, 12 iunie, până pe 13 iulie, centrul lumii sportive se mută în Brazilia, unde începe Campionatul Mondial de Fotbal. De câteva zile, microbişti din toată lumea au cucerit străzile în aşteptarea ceremoniei de deschidere, iar 100.000 de ofiţeri de poliţie patrulează în fiecare dintre cele 12 oraşe care vor găzdui meciurile. Brazilienii nu sunt însă deloc încântaţi: mii de persoane au ieşit în stradă în ultimele săptămâni, indignaţi că autorităţile au cheltuit aproape 2 miliarde de euro pentru eveniment.


Chiar miercuri, angajaţii celor trei aeroporturi din Rio de Janeiro au intrat în grevă - 20% din personalul de la sol a întrerupt munca, cerând salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă.

21 de lideri mondiali şi-au anunţat prezenţa la Cupa Mondială de Fotbal din Brazilia. Cancelarul german Angela Merkel, regele Philippe al Belgiei şi regina Mathilde, vicepreşedintele american Joe Biden, preşedintele Rusiei Vladimir Putin, prinţul Albert de Monaco şi secretarul general al ONU Ban Ki-Moon sunt câţiva dintre cei care se vor aşeza în tribune.

Ţara gazdă a alocat un buget total de 650 de milioane de euro pentru asigurarea măsurilor de securitate pe perioada Cupei Mondiale. La asigurarea ordinii şi securităţii vor contribui şi 57.000 de militari, coordonaţi de centre de comandă amplasate în fiecare oraş.

De la Campionatul Mondial nu puteau lipsi oracoleleDupă caracatiţa care a făcut furori la Campionatul Mondial din 2010 a apărut un nou oracol, ţestoasa Cap Mare, care a ales deja Brazilia drept câştigătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri