Schimbări în Liga 1. Cluburile își pot lua adio de la jucătorii brazilieni din ligile inferioare

Data publicării:
wesley -Mediafax Foto-Liviu Chirica

Adunarea generală a LPF a aprobat noul sistem al Ligii 1. După modelul belgian, cu golaveraj zero şi punctele înjumătăţite, în play-off vor intra echipele de pe locurile 1-6, care se vor bate la titlu şi pentru participarea la cupele europene, iar în play-out celelalte, care vor lupta pentru evitarea celor două locuri retrogradabile. Acestea din urmă trebuie să atingă un barem de 15 puncte, pentru a nu începe pe minus în liga secundă.

„Varianta este de 14 echipe. Oricât de mult mi-am dorit eu, acum șapte luni de zile, un sistem cu 16 echipe, în momentul de față Liga 1 se va disputa cu 14 echipe”, a anunțat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Ce ne-a determinat să alegem acest sistem: în primul rând , concentrarea valorilor la mai puține echipe, situația financiară a cluburilor, care este foarte precară și în condițiile astea, pot să vină mai mulți bani și să activeze în Liga 1 interesul publicului pentru meciurile din play-off și play-out, care, sperăm noi, să fie mult mai interesante”, a declarat Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Jucători precum Eric sau Wesley nu vor mai putea ajunge în Liga 1 din sezonul viitor. Conform noului regulament, un fotbalist din afara Uniunii Europene va putea fi legitimat doar dacă în anul precedent transferului a bifat cel puţin trei meciuri la echipa naţională.

LPF va impune şi altă regulă pentru a facilita promovarea juniorilor din pepiniera cluburilor. Astfel, formaţiile din Liga 1 vor fi obligate să aibă un lot de 26 de jucători, din care patru să fie formaţi la nivel naţional şi alţi patru la nivel local.

CFR Cluj, Rapid şi Petrolul sunt, în acest moment, echipele din Liga 1 care se bazează pe cei mai mulţi jucători din afara Europei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri