„Sindromul” AS Roma se extinde. Răsturnări de situație în Liga Europa

Data publicării:
lazio shutterstock_1062821729
Foto: Shutterstock

Liga Europa pare să se fi „contaminat” de răsturnările de situație din cealaltă competiție europeană, Liga Campionilor. După ce AS Roma a eliminat surprinzător FC Barcelona, marți, în sferturile din Liga Campionilor, arătând că miracolele sunt posibile în fotbal, iar miercuri Real Madrid s-a calificat cu emoții și controverse în faza următoare a competiției în dauna italienilor de la Juventus, joi a venit rândul surprizelor în Liga Europa.

Formaţia Lazio Roma, cu românul Ştefan Radu integralist, a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 4-1, de echipa Salzburg, în manşa secundă a sferturilor Ligii Europa. Salzburg, care a pierdut în tur cu 2-4 şi în manşa secundă a înscris trei goluri într-un interval de cinci minute, s-a calificat în semifinale. 

Lazio a fost echipa care a eliminat FCSB în faza șaisprezecimilor Ligii Europa. (Bucureștenii au fost învinși cu 5-1 la Roma, în manşa retur a 16-imilor competiţiei. În tur, acasă, FCSB câştigase cu 1-0.)

Cu Ștefan Radu titular, Lazio a ratat calificarea în semifinalele Europa League. La Salzburg, italienii au venit la adăpostul victoriei cu 4 la 2 din tur. Golgeterul Immobile a deschis scorul la 10 minute după pauză, însă austriecii au replicat instant - Dabbur a adus egalarea pentru gazde. Haidara le-a reaprins speranțele fanilor din Salzburg - a marcat pentru 2 la 1 cu un șut superb din afara careului. Coșmarul a continuat pentru oaspeți - Hwang Hee-Chan a dus scorul la 3 la 1, la o fază în care Ștefan Radu nu a putut interveni la pasa trimisă pentru sud-coreean. Într-un interval de 4 minute, Salzburg a marcat și cel de-al patrulea gol - Lainer a înscris după un corner. S-a încheiat 4 la 1 și cu scorul general de 6 la 5, austriecii merg în semifinalele Europa League. Pentru Lazio, urmează derby-ul cu Roma, duminică, de la ora 21:45, în direct la Digi Sport 2. 

Tot joi, Olympique Marseille a ajuns în semifinale, impunându-se cu 5-2 în faţa echipei Leipzig, după ce a fost condusă cu 1-0. În tur, scorul a fost 1-0 pentru Leipzig.

S-au mai calificat în faza următoare Arsenal Londra, după 2-2 cu ŢSKA Moscova (4-1 în tur) şi Atletico Madrid, deşi a fost învinsă cu 1-0 de Sporting Lisabona, madrilenii impunându-se în tur cu 2-0.

Rezultatele meciurilor din returul sferturilor de finală ale Ligii Europa:

Salzburg – Lazio Roma 4-1

Au marcat: Dabbur ’56, Haidara ’72, Hwang ’74, Lainer ’76 / Immobile ’55

Olympique Marseille – Leipzig 5-2

Au marcat: Ilsanker ‘6 (autogol), Sarr ‘9, Thauvin ’38, Payet ’60, Sakai ‘90+4 / Bruma ‘2, Augustin ‘55

ŢSKA Moscova – Arsenal 2-2

Au marcat: Şalov ’39, Nababkin ’50 / Welbeck ’75, Ramsey ‘90+2

Sporting Lisabona – Atletico Madrid 1-0

A marcat: Montero ‘28

Tragerea la sorţi a semifinalelor Ligii Europa va avea loc vineri, de la ora 13:00.

(surse: News.ro, Digi Sport)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri