Stadion de 22 de milioane de euro în Târgoviște

Data publicării:
targoviste

Un stadion de lux va fi construit pe terenul unităţii militare din Târgovişte, unde, în decembrie '89, era executat cuplul Ceauşescu. În noua arenă vor fi investite 22 de de milioane de euro, bani de la buget. Echipa de fotbal a oraşului e în liga secundă, iar localnicii şi-ar fi dorit să vadă, mai întâi, străzile reparate şi şcolile renovate, relatează Digi24.

Igrasie şi tencuială căzută de pe ziduri. Rugină pe balustrade, pe porţi şi chiar şi pe ţâşnitori. Tribuna a doua e la un pas să cadă. A fost acoperită cu pânză, iar accesul e interzis.

Stadionul din Târgovişte păstrează, totuşi, un motiv de mândrie - scaunele de la tribuna oficială, aduse de la Bucureşti, după demolarea stadionului 23 August.

Ca să nu mai rămână repetenţi şi anul acesta la capitolul imagine, aleşii din Târgovişte au cerut ajutor la Guvern şi l-au primit: 22 de milioane de euro, pe care echipa oraşului, Chindia, să joace meciurile din Liga a II-a.

Eu sunt convins că după ce se va întocmi studiul de fezabilitate, proiectarea şi în urma licitaţiei, costurile vor fi mult mai reduse. Va fi un stadion cu o capacitate între 10-12.000 de locuri”, a declarat Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Târgoviştea merită această investiţie, mai ales că investiţia se face cu bani de la Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii. Bineînţeles, şi noi vom interveni în zona respectivă cu utilităţile. Eu sper ca undeva în 2020 să avem, în Târgovişte, un stadion nou”, a precizat Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte.

„Cred că este nevoie de investiţii în infrastructura fotbalistică. Şi cred că trebuie să ne bucurăm cu toţii”, a adăugat Marcel Ghergu, preşedintele clubului Chindia Târgovişte.

Localnicii sunt bucuroşi, dar şi-ar dori ca primăria să rezolve şi alte probleme.

Astea cu şcolile, cu grădiniţele, cu spaţii pentru cultură”, a spus Victor Pantilin, profesor de fotbal, Liceul Spiru Haret, Târgovişte.

Uite: avem copii mici, sunt câini mulţi, liberi. Au fost incidente. Avem două centuri care, nu ştiu, stau de vreo 15 ani în paragină. Dacă avem 20 de milioane de euro de cheltuit, îi cheltuim atunci, pe stadion. E un lucru frumos, dar acuma să vedem dacă se întâmplă”, a spus un localnic.

Noua arenă va fi construită în apropierea locului unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Autorităţile promit că întreaga zonă va fi transformată.

„Vom mai construi un mall, avem acolo proiectul unui parc. Şi avem un drum pe patru benzi pentru care avem semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. O să mai avem acolo un proiect european de reabilitare a fostei școli de cavalerie, de 2,7 milioane de euro”, a mai spus Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa.

„Vor începe lucrările la centura municipiului Târgovişte, un proiect foarte important. 15 kilometri de canalizare, 14 kilometri de drum”, a adăugat Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte.

Dacă nu va reuşi promovarea în prima ligă, Chindia Târgovişte va disputa pe stadionul de 22 de milioane de euro meciuri cu echipe precum Unirea Tărlungeni, CS Afumaţi şi CS Baloteşti.

Guvernul a urmat sau urmează să aloce bani pentru stadioane noi şi la Arad, Târgu Jiu, Craiova şi Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri